ANNONSE

KAN MATFAGET: Alf Petter Berg (t.v.) og Øyvind Storlien er spesialister på mat, og deler rikelig sine kunnskaper med kundene foran byens lengste delikatessedisk.
ALLE FOTO: NILS J. MAUDAL

Pangstart for Drammens nye delikatesse-drømmedisk

Ferske fristelser i form av kjøtt, fisk, ost og spekemat lokker drammenserne til byens nye delikatesseforretning. Med kulinariske godsaker i den 18 meter lange kjøledisken - og matentusiaster bak.


Nils J. Maudal

 06.06.19, kl. 08:45
 20.06.19, kl. 14:31


ANNONSE

 

DRAMMEN: Øvre Torggate 18, hjørnelokalet ut mot Gamle Kirkeplass, er blitt det nye valfartsstedet for folk med interesse for kvalitetsmat og spesialiteter. Og de med sans for en tradisjonell delikatessebutikk.

Morten Sire fra Hansens Røkeri og Axel Andersen fra slakteribedriften står bak byens nye delikatesseforretning. De kjøpte de gamle forsikringslokalene, og har brukt mer tid og penger enn de forestilte seg på ombygging.

Men i slutten av mai åpnet de en topp moderne spesialbutikk, og tilstrømningen så langt har vært svært god. En helt nødvendig køautomat er nå i bestilling.

NYTT VALFARTSSTED FOR MATENTUSIASTER: Hjørnelokalet mellom Øvre Torggate og Gamle Losjeplass.

Kaffe og gode sko

Øyvind Storlien, en veteran i kjøkken- og restaurantbransjen, ble headhuntet til butikksjef for nystartede Hansen & Andersen. Han har styrt kjøkkenet på Kings og Bristol i Drammen og kommer nå fra Opsahlgården i Kongsberg.

- En god porsjon kaffe når dagen starter og gode sko. Det er viktig for en lang dag bak disken. Alle ferskvarene er på kjølelageret om natten, så vi starter dagen med å legge utvalget opp i kjøledisken, sier Storlien som vanligvis låser seg inn halv sju på morgenkvisten og runder av 12 timer senere.

KJØTTSAGA: Kjøtt skal være ferskt, og hos Hansen & Andersen kutter Øyvind Storien selv på et nytt og moderne kjøkken.

- Vi merker en økende interesse for mat. Folk søker kunnskap og leser seg opp, prøver nye ting og varianter av kjente innslag. Og vi bidrar gjerne med våre erfaringer.

Han er ganske altetende i matveien, men har en forkjærlighet for langtidsstekt ytrefilet. Med fettet i behold.

- Mye av smaken sitter i fettet, påpeker han.

- Marmorert kjøtt er stikkordet for en vellykket smaksopplevelse. 

SLIK SKAL DET VÆRE: Det skal være fett på kjøtt, det gir den beste smaken, mener Øyvind Storlien.

Havets mangfold

- Nå er det makrelltid. Og snart kommer villaksen fra Vestlandet, kanskje allerede til helgen. Men vi har mye spennende.

- Hva med lysing, en underkjent rovfisk som er en delikatesse ikke alle er klar over. Eller kveite? spør Alf Petter Berg, som har overoppsynet med fiskeavdelingen.

Fiskeforsyningen kommer i hovedsak fra Hansens Røkeri. Og nå forbereder de fredagen - toppdagen for kundebesøk og utvalg i byens lengste delikatessedisk.

LYSING: Hils på Herr Lysing (i midten), en rovfisk som tilberedt på rett måte er en godbit på tallerkenen. Ellers er det en fin tid for makrell.

LES OGSÅ:

- Det er sånn internasjonal festival full av mat og dans og greier

Legenden har gjenoppstått - og pølsesjarmen er fortsatt inntakt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE