ANNONSE

SOLBERGMOEN: Tradisjonelt Kiwi-territorium, får nå konkurranse fra lavpris-konkurrent Extra.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Coop åpnet splitter ny storsatsing i «Kiwi-land»

Med åpningen av sin 463. butikk i splitter nye lokaler, skal Coop Extra kjempe om kundene med Kiwi i Solbergelva.


Alexander Jansen

 22.08.19, kl. 12:53
 03.09.19, kl. 12:02


ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Kiwi har hatt så godt som monopol på dagligvarekundene i bygda i en årrekke, men nå er det slutt. 

Torsdag formiddag ble snoren klippet og de første kundene servert bløtkake i den splitter nye butikken ved Herstrøm på Solbergmoen. 

- Fantastisk deilig å starte i helt nye lokaler fremfor å ta over noe gammelt, sier nybakt butikksjef Krister Fjeld til DRM24.

Det samme synes trolig også kundene, som kunne konstatere at hele området rundt butikken har fått seg et vesentlig løft med asfalterte gangveier, ny parkeringsplass og sykkelstativer.

_MG_1787.jpgSJEFEN TIL SJEFEN: Butikksjef Krister Fjeld (t.v.) og assisterede kjedesjef Andreas Ruud diskuterer forventningene til omsetningstall de første dagene. 

Fjeld ble ansatt i stillingen etter å ha drevet Intersport på Torget Vest inntil butikken ble lagt ned tidligere i år, og Solberg-gutten har nå fått kort vei til jobben sammen med flere av de 15 ansatte.

_MG_1782.jpgFRUKT OG GRØNT: Fra venstre driftsjef Ole Lohne, butikksjef Krister Fjeld, assisterende butikksjef Diana Anna Szymanska, og assisterede kjedesjef Andreas Ruud, viser frem frukt- og grøntavdelingen, som de er er spesielt stolt over.

Gleder seg til å knive om kundene

Assisterende kjedesjef i Extra, Andreas Ruud, forteller til DRM24 at kjeden passerer 500 butikker i år. Over 70 skal åpnes bare i løpet av 2019. Og han er ikke redd for konkurransen med veletablerte Kiwi på Solbergsenteret.

- Det er kjempebra at det er etablerte konkurrenter. Alle våre nyåpninger blir suksesser, så vi føler oss trygge på at kundene kommer, sier Ruud.

- Hva skal dere gjøre for å kapre kundene?

- Det blir å fortsette med det vi er gode på. Vi har blant annet et mye større vareutvalg, med 5.500 vareartikler i butikken. Og mange tester viser at vi er best på pris, sier Ruud.

_MG_1796.jpgSELVBETJENING: Coop Extra satser hardt på selvbetjente kasser. I tillegg er det to kasser av den «gamle sorten» i butikken.

Stor investering

Å bygge helt ny butikk er imidlertid en stor investering, selvom Extra leier lokalene av Holtefjellgruppen, som også har bygget det nye Arctic Trucks-bygget lenger nede på den gamle «Vegvesen-tomta».

Noen tall på hva investeringen på Solbergmoen har kostet, vil imidlertid ikke Ruud ut med til pressen.

Extra-åpningen i Solbergelva kommer forøvrig bare få dager etter at Kiwi åpnet sin nye flaggskip-butikk i Hokksund.

DJI_0743.jpgSTORUTBYGGING: Området med det nye Arctic-Trucks-bygget nærmest, og nå Coop Extra innerst, har blitt et helt nytt næringsområde i Solbergelva.

Flere nylanseringer

Coop Extra lanserer ikke bare nye butikker, men også konsepter knyttet til handleopplevelsen. Denne uka har de for eksempel lansert «singelkurven», grå handlekurver for single på handletur, som av en eller annen grunn skulle ønske å signalisere det til omgivelsene. 

- Om folk er bevisste på det kan det jo fort bli litt flørting over matvarene. Er man gift kan det hende at kona ikke setter like stor pris på det valget, smiler butikksjefen.

Neste uke lanserer dessuten kjeden appen Coop Pay, hvor man som medlem nå kan betale varene med app i kassa ved å scanne en QR-kode på skjermen.

DJI_0746.jpg
DJI_0747.jpg


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE