ANNONSE

SPENT: Styreleder Ragnhild Larsen Nyhus Haaning, kokk Kay Lever og daglig leder Camilla Johnsrud føler på skrekkblandet fryd før åpning til uka.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Gjenåpner med nye drivere etter corona-konkurs

- Vi har kjøpt opp boet og skal putte litt kjærlighet i det, uttaler de nye driverne av Café Picasso. Over pinse åpner dørene - med en blanding av nye grep og gammel nostalgi.


Andrea Syversen

 28.05.20, kl. 22:02
 08.06.20, kl. 18:17


ANNONSE

 

BRAGERNES: Etter flere år med underskudd så eierne seg nødt til å slå bedriften konkurs når corona-pandemien sørget for stengte dører. Bare et par uker senere, ble imidlertid den tradisjonsrike cafeen i Erik Børresens Allé overtatt av nye drivere med frisk kapital. 

Tirsdag 2. juni er det offisiell åpning. Styreleder Ragnhild Larsen Nyhus-Haaning og daglig leder Camilla Johnsrud er to av eierne som nå skal drive Café Picasso videre.

Vi har kjøpt opp boet og skal putte litt kjærlighet i det, forteller Johnsrud, som har fungert som daglig leder for caféen siden 2018.

Café Picasso har eksistert siden 1986, og den nostalgiske uteplassen i bakgården like lenge. Johnsrud forteller at de nå har fått pusset opp mye i bakgården, takket være godt samarbeid med huseieren.

Med Paris som kulisser

Et av de mer visuelle grepene som er gjort i bakgården står graffitikunstner Eric Ness Christiansen fra Drammen og illustratør Mikael Noguchi for.

I et av hjørnene sørger et heldekkende veggmaleri for å sette stemningen, med en fransk bistro og Eiffeltårnet som kulisser.

Det var viktig for eierne å bruke noen lokale når de først skulle gjøre om veggen.

Ønsker større kundegruppe

- Vi har oppdatert oss litt, men ønsker å bevare sjelen til Picasso, forteller Johnsrud.

Caféen er ikke bare til for stamkundene våre, vi ønsker også nye kunder – særlig unge. Kom innom med innspill og inspirer oss, legger Haaning til.

 

Gamle slagere tilbake på menyen

Flere av Café Picasso sine tradisjonelle retter ble borte fra menyen når forrige eier tok over. Nå vender blant annet Fettuccine Mexicana, Picassos kyllingbryst og Champignontoasten tilbake. 

Nytt er vegetariske og veganske retter på menyen. 

-  Vi ønsker både å være en bydelscafé hvor du har råd til å spise, men også et sted hvor alle kan finne noe de liker på menyen, forteller Haaning.

-  Det er viktig å høre på kunden, forteller hun.

På grunn av restriksjonene fra helsemyndighetene er de rødrutete dukene pakket bort inntil videre.

Romslige åpningstider

Noe de nye eierne har fokusert på, er det norske folks lunsjtider. 

For at mannen i gata, eller forretningsfolk i området skal ha tid til å spise lunsj fra Picasso har de nå åpnet for at man kan ringe på forhånd å bestille mat til et gitt tidspunkt. 

Åpningstidene er fra 11-23 på hverdager og til midnatt fredag og lørdag.

Her skal ingen komme til lukkede dører, vi skal holde åpent fra mandag til søndag, forteller Johnsrud.

LES MER OM NÆRINGSLIV HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE