ANNONSE

FRA KJØKKEN TIL BAR: - Nå har Ask gått og lagt seg og Loke steget ned fra taket, erklærte kjøkkensjef og daglig leder Jonatan Bukkøy Arntzen under føråpningen fredag kveld.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nytt restaurantkonsept åpnet dørene i Drammen

Indisk er byttet ut med nordisk. Hos «Ask og Loke» i Aroma Indias gamle lokaler får du en ganske annerledes restaurantopplevelse.


Alexander Jansen

 23.09.17, kl. 16:26
 11.10.17, kl. 01:52


ANNONSE

 

DRAMMEN: Fredag hadde den splitter nye restauranten «føråpning» med inviterte gjester, før første offisielle dag lørdag.

Etter flere måneders iherdig jobbing har lokalene blitt totalrenovert, dekorert og møblert i en ganske annen stil enn det indiske temaet som tidligere preget restauranten i Øvre Torggate, vegg-i-vegg med Anchas Bodega.

- Vi åpnet klokken 18.00 og skrudde sammen de siste bordene klokken 17.55, forteller kjøkkensjef, daglig leder og medeier Jonatan Bukkøy Arntzen til DRM24.

SLITEN, MEN ENTUSIASTISK: Jonatan Bukkøy Arntzen har akkurat innviet Loke, som han kaller baren hengende i taket. Nå vil bergenseren skape et nytt miljø i Drammen - sakte, men sikkert.

Kortreist kvalitet

Og det er ikke bare stilen som er ny, det er selvsagt også maten. I en by som florerer av mat fra alle verdenshjørner skal Ask og Loke, som navnet tilsier, fokusere på det klassisk norske, med mest mulig lokale råvarer. 

- Dette er et forsøk på skape et sted med norsk identitet i Drammen. Her har vi alt vi trenger fra skogen, fjæra og fjellet. Vi skal tilby et nordisk kjøkken med moderne preg, sier Arntzen.

Omgitt av mose på veggene og bjørkestammer på bordene, har kokken med bakgrunn fra restaurantbransjen i Oslo satt sammen et team han har tro på skal skape suksess i Drammen.

Restauranten har allerede inngått samarbeid med flere lokale leverandører, som for eksempel Egge Gård, Eiker Bryggeri og selvsagt Aass.


Ikke dyrt og fancy

- Hva med prisnivå og målgruppe?

- Jeg tror du kan sammenligne oss med en hvilken som helst treretters restaurant i Drammen. Råvarene trenger ikke være dyre, men vi har lært oss å behandle dem og verdsette håndtverket. Vi ønsker å være en raus og jordnær restaurant fremfor en dyr og fancy. Her blir det ingen dresscode, men en varm og folkelig storstue, sier Arntzen.

Arntzens visjon er at Ask og Loke skal være et sted for samtale, tanker, og sosiale måltider. Det er heller ingen spiseplikt. Om man ønsker å droppe innom for noe godt i glasset er det fullt mulig.


Fra kjøkken til bar

Og når gjestene har gjort seg ferdig med middagen, skifter Ask og Loke både form og konsept fra restaurant til bar i en minimalistisk, men tilbakelent stil. 

Det som tidligere på kvelden er en helt åpen kjøkkenløsning hvor gjestene kan se maten bli tilberedt mens de venter, forvandles til en eneste stor bar når en gediden barbenk heises ned fra taket med kjettingvinsj.


- Her er det ingen barriere mellom kokkene og gjestene. Ask representerer det rene og uskyldige måltidet, mens Loke er en luring som henger i taket. Føler vi at noen har lyst på en cocktail, heiser vi ned baren. Her har vi dyktige bartendere og en kokk som lager barsnacks utover natten, sier Arntzen.

Og med dertil egnet musikk fra restaurantens lydanlegg har utestedet skiftet atmosfære fullstendig i løpet av noen få strakser.

LES OGSÅ: Pigen åpner dedikert øl-pub

Temakvelder

Og ambisjonene stopper ikke der, skal vi tro Bukkøy.

- På sikt ser vi også for oss å kunne arrangere ulike type foredrag og temakvelder om mat og drikke eller noe helt annet, forteller kjøkkensjefen. 

Også åpningstidene blir trolig utvidet i tråd med det nye konseptet. 

- I dag har vi tillatelse til 00.30. Det er naturlig at vi foretar en utvidelse der når vi får ny bevilling, avslutter Bukkøy.

LES OGSÅ: Strømsø Sportspub i ny drakt

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE