ANNONSE

SNURREBASS: Kontorhuset-sjef Hakon Lærum ga de fremmøtte en innføring i de moderne fasilitetene som brukerne får glede av.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Åpnet «Gründerhuset»: - For de med ambisjoner om å satse selv

Der var stor interesse fra det lokale næringslivet da Kontorhuset på Bragernes innviet nysatsingen myntet på gründere og unge entreprenører.


Alexander Jansen

 28.08.19, kl. 19:18
 09.09.19, kl. 15:23


ANNONSE

 

DRAMMEN: Med rom for til opptil 150 medlemmer er det 220 kvadratmeter store lokalet tenkt å være et lavkosttilbud for de som ønsker å være del av et skapermiljø med nettverksbygging i fokus. 

Gründerhuset ligger i de gamle Hobbymann-lokalene, har felles inngang med Kontorhuset og tilbyr skrivebordsplasser, sittegrupper, kjøkkenløsning og lydtette telefonkiosker i åpent landskap.

Driften er basert på en abonnementordning med månedsleie, tilsvarende den for leietagerne på Kontorhuset, som også får adgang til Gründerhuset.

- Her kan folk komme og gå som de ønsker mellom 0700 og 2300. I tillegg vil det også bli en del eventer, foredrag, kurs og aktiviteter i lokalene som vil være gratis for medlemmene, forteller primus motor Hakon Lærum.

grunderhuset (1).jpg

Etablererveiledningen under Næringsforeningen i drammensregionen er blant aktørene som samarbeider med Gründerhuset, og vil tilby faglig innhold fra relevante leverandører. 

LES OGSÅ: Kontorhuset utvider med gründer-satsing

Lavterskel

Lærum mener behovet er stort, og at terskelen for å tegne medlemsskap ikke bør være høy. 

- Har du feste for sosiale antenner og vilje til å satse er du langt på vei, sier Lærum.

Lærums gründerhus måtte seg slått av The Creators Community i konkurransen utlyst av Næringsvekst 2020-prosjektet om støtte på to millioner for å etablere et gründerhuskonsept i Drammen tidligere i år, men det hindret ikke Kontorhuset å komme vinneren i forkjøpet med lanseringen av byens første gründerhus. Konkurrenten som får plass i de nye byggene ved jernbanestasjonen på Strømsø, vil nemlig ikke stå innflyttingsklart før i 2021. 

Bak investeringen på Kontorhuset på Losjeplassen står Holtefjell-gruppen. Mye av interiør og møbler er laget av den lokale gründerbedriften Cutfab, og inspirerende kunst som pryder veggene er utført av lokale kunstnere. Totalt beløper investeringen seg til omlag to millioner kroner.

grunderhuset (3).jpgNÆRINGSTOPPENE: Ledelsen i Holtefjell-gruppen hadde inntatt «auditoriet» for å overvære åpningen. Tilstede var også Jørund Rytman fra Gründerforeningen og 
Trond I. Østgaard, arbeidslivskoordinator ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Synergieffekter

Ordfører Tore Opdal Hansen var på plass for å erklære Gründerhuset for offisielt åpnet, og fortalte om kommunens satsing på tiltak som legger til rette for å etablere nye virksomheter gjennom Næringsvekst 2020-prosjektet. 

- Her vil de som har gode ideer kunne være en del av et felleskap, og dra nytte av hverandres erfaringer og kompetanse. Ekstra positivt er det at Gründerhuset er samlokalisert med Etablererveiledningen, noe jeg er sikker på at vil gi synergieffekter slik at enda flere får drahjelp til å starte egen virksomhet, sa Opdal Hansen.

Og la til:

- Dette blir en slags pilot, og jeg tror at flere slike miljøer vil vokse frem i tiden som kommer.

LES OGSÅ: Får to millioner i tilskudd til gründerhus-konsept

grunderhuset (12).jpgTELEFONKIOSKER: Moderne og helt lydtette sådan, for de med utestemme eller private samtaler.

grunderhuset (4).jpgETABLERERVEILEDNINGEN: Skal samarbeide tett med Gründerhuset, forklarte prosjektleder Lisbeth Torkildsen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE