ANNONSE

SLIK BLIR DET: Nybygget på Bragernes rommer 3.000 kvadratmeter og skal stå ferdig 1. mai neste år.
Illustrasjon: Arkitekt Nils Tveit AS

Delikatessebutikk og moteforretning åpner i nybygg i gågata

I første etasje på nybygget i enden av gågata flytter motebutikken Paul & Pauline inn - og en helt ny delikatessebutikk med egen kokk.


Redaksjonen

 16.11.17, kl. 09:42
 25.11.17, kl. 15:24


ANNONSE

 

DRAMMEN: Dermed er det allerede fullt hus i det 3.000 kvadratmeter store nybygget i enden av gågata på Bragernes som skal stå ferdig med fem etasjer 1. mai neste år.

Fra før er det kjent at motebutikken Paul & Pauline etablerer seg i hjørnelokalet som vender ut mot Nedre Torggate/Erik Børresens allé, mens Buskeruds største advokatselskap Svensson & Nøkleby skal benytte alle de fire etasjene over bakkeplan.

Det siste nye er at i første etasje kommer det som blir byens eneste delikatesseforretning, og som får navnet «Drammens Delikatesse». Delikatesseforretningen vil for øvrig bli liggende på samme tomt som Hegnars Fiskeforretning drev virksomhet i sin tid.

Egen kokk i butikken

Vi har tenkt på dette i fem år nå, og den siste tiden har vi merket at stadig flere har uttrykt at en delikatesseforretning er noe Drammen nå virkelig trenger. Beliggenheten i Nedre Storgate på Bragernes sammen med en motebutikk og arkitekt er da også helt perfekt. Nå bare gleder vi oss skikkelig til å komme gang, sier Rita Ludvigsen (48) fra Lier som skal drive delikatesseforretningen.

Ludvigsen-familien har forøvrig lange tradisjoner inne dagligvarehandelen i drammensområdet, og Rita har selv bred erfaring fra NorgesGruppen.

- Vi legger opp til salg av ferske kjøtt- og fiskeprodukter, ost, økologiske produkt og andre delikatesser i tillegg til blant annet hjemmelagde lunsjretter. Det blir et konsept der vi blant annet har en egen kokk som vil være godt synlig i lokalene mens han tilbereder maten. Og det blir også mulighet til å få servert mat både innendørs og utendørs. Når det gjelder leverandører så vil vi legge stor vekt på lokal, kortreist mat fra Buskerud, påpeker Rita Ludvigsen.

Kjent interiørarkitekt

Også det kjente selskapet Arkitekt Fossland, som nå holder til i Kirkegata, flytter arkitektkontoret inn i nybygget i Nedre Storgate 19 der de også åpner en egen «Concept Store» for å vise frem hvem de er. Firmaet drives i dag av mor og datter Fossland, nærmere bestemt Elin Fossland og Christine Fossland Guddal.

På referanselisten har arkitektkontoret allerede prosjekter som Sør-Arena i Kristiansand, Fredssenteret i Oslo, Drammen Rådhus, fylkeshuset i Finnmark, kontorbygg på Tjuvholmen og ombyggingen av Dr. Holms hotell på Geilo. Cappelen Damm har forøvrig også gitt ut en interiørbok med et variert utvalg av Elin Fosslands prosjekter.

- Vi skal fortsatt jobbe med interiør -og arkitektprosjekter, men vi ønsket oss nye lokaler, med mye glass og høyt under taket, for å få enda bedre fram våre produkter og ikke minst våre nye møbelkolleksjoner, forklarer Elin Fossland.

Mer liv i sentrum

Eierne av nybygget er OKK Gruppen, og Oxer Eiendom står for forvaltningen av eiendommen. OKK Gruppen eies av søstrene Bente K. Jordanger og Ellen K. Raaholt med familie.

De to familieeide selskapene har begge sterke røtter og tradisjoner i Drammen.

- Det er veldig gledelig at vi allerede har fått fylt opp lokalene i Nedre Storgate 19. De tre siste tilskuddene er jo bare midt i blinken med tanke på hvordan vi hadde tenkt å utvikle bygget og det spennende området forøvrig. Vi tror dette vil være med på å skape enda mer liv i Drammen sentrum, sier markedsdirektør i Oxer Eiendom, Anniken Haug.

SATSER: Markedsdirektør Anniken Haug (i midten) i Oxer Eiendom kan glede seg over at nybygget(t.v.) i Nedre Storgate 19 i Drammen nå er fylt opp. Der skal Rita Ludvigsen (nr. to fra venstre), her sammen med ektemannen Børre(t.v.), åpne byens eneste delikatesseforretning, mens Elin Fossland og datteren Christine Fossland Guddal tar med seg arkitektkontoret; Arkitekt Fossland, til de nye lokalene. (Foto: OKK Gruppen)

LES OGSÅ: Follestad åpner på Gulskogen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE