ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Aass bryggeri: - Det ble rekord igjen

Omsetningen til Aass Bryggeri økte med 125 millioner kroner fra 2016 til 2018. Det er en økning på 15 prosent over to år.


Benedicte Haugaard

 04.03.19, kl. 10:42
 08.03.19, kl. 18:42


ANNONSE

 

DRAMMEN: – Det gikk kjempebra i fjor. Vi tar markedsandeler og øker salget, så det ble rekord igjen, sier Christian Aass, administrerende direktør i Aass Bryggeri, til Nettavisen som først omtalte saken.

Han tror kundenes lojalitet kommer av at bryggeriet er 100 prosent norskeid. Konkurrenten Ringnes er et heleid datterselskap av danske Carlsberg, og Hansa Borg eies delvis av Royal Unibrew fra samme land. 

– Jeg tror folk i stadig større grad ser fordelen med å kjøpe produkter fra helnorske leverandører. Det har noe med velferdsmodellen å gjøre. Vi betaler alle skatter til Norge og bidrar til norske arbeidsplasser. Det er litt kjedelig å sitte i Nord-Norge og drikke øl laget i Latvia.

Og skatt betaler Aass nok av. I 2017 hadde bryggeriet et resultat før skatt på 26 millioner kroner. Det blir det penger i statskassa av. 

– Når ting blir solgt ut av landet blir forbrukeren enda litt mer bevisst og interessert i å støtte norske bedrifter. Det er forbrukeren som til syvende og sist bestemmer hvem som er med i fremtiden, avslutter direktøren.

LES OGSÅ: Aass avkrefter rykter etter øl-oppstandelse i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE