ANNONSE

STORFUGL-DRAMA: En freidig rakkelhane og en storvokst tiur (bildet) har gjort seg bemerket i samme nabolag på Konnerud.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Ringte politiet: Nærgående tiur skapte frykt og oppstandelse

Lovens lange arm ble sendt bud på etter svært aggressiv og pågående oppførsel fra en «lokal kjenning» på Konnerud.


Alexander Jansen

 09.01.20, kl. 16:38
 22.01.20, kl. 08:57


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: For politiet derimot, var krabaten ikke tidligere omhandlet i strafferegistrene. Lokalt på Jordbrekkskogen på Konnerud, er imidlertid nærværet av storfugl ikke noe nytt. 

Etter hva DRM24 kjenner til, har en såkalt rakkelhane gjort seg bemerket med regelmessige besøk i nabolaget gjennom mange år. Fuglen, som er en krysning mellom røy og orrhane, har som regel hatt en stillferdig adferd og ikke vært til nevneverdig sjenanse.

_MG_1624.jpgRAKKELHANE: Denne gjengangeren har fått ha reviret for seg selv - inntil nå. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

Inntrenger tok over reviret

I det siste ser det imidlertid ut til at en vaskekte og fullvoksen tiur har okkupert det samme reviret - og det er dennes fremferd som angivelig skal ha vært så truende at noen beboere ikke så noen annen utvei enn å ringe politiet onsdag formiddag. 

Nøyaktig hva som utløste episoden er uklart, men ifølge politiet skal den både ha vært både «svært aggressiv og pågående.»

Politiet opplyste videre at de ikke sendte patrulje for å arrestere «løsfuglen», men varslet viltnemda. Viltnemda på sin side har også tidligere vært koblet inn i forbindelse med den omtalte rakkelhanen, som inntil videre har fått leve i fred. Etter hva DRM24 kjenner til skal også tiurens videre skjebne inntil videre være fredet for myndighetenes inngrepen.

IMG_0053_we456yt56.jpgOKKUPANT: Denne storvokste tiuren har nå annektert territoriet og har foreløpig fullstendig herredømme. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

IMG_0064_de4567657.jpg

Risikerer livet

Så lenge tiuren fortsetter å frekventere området, gjør imidlertid den mindre, og ifølge enkelte mentalt forvirrede rakkelhanen, lurt i å holde seg på avstand.

Den blir nemlig fort hakkemat dersom den blir «fersket» av tiuren på samme territorium. Tiuren vil i utgangspunktet vil være svært fiendtlig innstilt overfor en inntrenger, spesielt en rakkelhane.

Rakkelhanen er en såkalt hybrid mellom storfugl og orrfugl, og avkommet er ifølge Wikipedia oftest infertilt. Den er på størrelse med en røy og til forveksling lik en tiur, men som oftest en del mindre.

Se video av rakkelhanen på Konnerud fra i høst:

Filmet og avfotografert

DRM24 ved undertegnede journalist, som selv er bosatt i området, har ved flere anledninger observert og avfotografert rakkelhanen. Men like før jul, ble også den vesentlig større tiuren observert for første gang i nabolaget.

På dette tidspunktet gjorde den ikke noe vesen ut av seg, og lot seg ikke affisere nevneverdig av verken relativt nærgåene mennesker eller biler.

Tvert imot spankulerte stillferdig rundt på den lokale ballplassen, hvor den var spesielt fornøyd med å iaktta omgivelsene fra toppen av et fotballmål og et høyt gjerde.

KLIKK PÅ VINDUET UNDER FOR Å SE VIDEO:FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE