ANNONSE

FOTO: GJENSIDIGE

Nå slår de til: Advarer mot tyveri fra båter i Buskerud

Hver år blir hundrevis av mindre fritidsbåter ribbet for store verdier. Mye av utstyret forsvinner til utlandet.


Redaksjonen

 15.05.18, kl. 10:15
 29.05.18, kl. 14:34


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: Tall fra Finans Norge viser at forsikringsbransjen utbetalte 64 millioner kroner etter melding om 14.00 tyverier av eller fra båt det siste året. Gjennomsnittserstatningen er på over 45.000 kroner. I tillegg er det store mørketall.

- Vi ser at tyveriraidene går i bølger og at det ofte er organisert. Flere motorer kan forsvinne fra en havn, og noen dager senere skjer det samme i nærliggende båthavner, sier Arne Voll, kommunikasjonssjef i Gjensidige.


Beregninger Gjensidige har gjort viser at forsikringsbransjen i Buskerud totalt fikk meldt nærmere 50 tyverier av eller fra båt i 2017. 25 prosent av disse er båtmotorer som forsvinner. Samlet betaler forsikringsselskapene ut flere millioner kroner årlig etter slike skader.

Frekke båt-tyver

Båtmotorer er lettere å få med seg enn båter og det er store verdier som stjeles. Alt fra små ”putremotorer” til motorer på flere hundre hestekrefter blir stjålet. Nyere utenbordsmotorer opp mot 50 HK er likevel de mest populære blant tyvene.

- I tillegg forsvinner utstyr som er lagret i båten. Bensinkanner, GPS og kartplottere, redningsvester og fiskeutstyr topper listen over ting som blir stjålet, sier Voll. I noen tilfeller demonterer kriminelle motorer og tar kun den delen de er på jakt etter, noe som medfører skader på mange titalls tusen kroner.

Sikret med en knute

- En mindre skjærgårdsjeep med motor har ofte en verdi fra hundretusen kroner og oppover. Forsikringsselskapet er oppgitt over hvor dårlig sikret mange av disse båtene er. Ofte er det bare en enkel knute som skiller denne fra og bli stjålet, sier Voll.

- I dag får du kjøpt mye av det utstyret du trenger for å sikre båten for kun noen hundrelapper og oppover, avslutter Voll.

LES OGSÅ: Tyvenes sommermekka: Store verdier ligger usikret ved brygga


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE