ANNONSE

- Vi tar nå to store steg i riktig retning, forteller senterleder Elisabeth Lohk. I tillegg til utbedringsarbeidene bygger også XXL ny mega-butikk i 2. etasje.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nå rykker entreprenøren inn for å bygge fremtidens Gulskogen

Betonmast signerte kontrakt med Steen & Strøm som totalentreprenør denne uka. Arbeidene starter umiddelbart - nå inviteres naboene til infomøte.


Alexander Jansen

 11.04.19, kl. 21:21
 24.04.19, kl. 23:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Nå skal senteres tilpasses for fremtiden, uttaler senterleder Elisabeth Lohk. 

– Nå kan vi endelig begynne å se fremover på Gulskogen. Fremdeles er det mange ting som skal falle på plass, men vi har en god dialog med alle parter og vi gleder oss til å være med på bydelsutviklingen her på Gulskogen, sier Lohk.

En rekke tiltak er allerede gjennomført for å gi avskjerming fra utbedringsarbeidet. Blant annet er det satt opp en vegg mellom 1. og 2. etasje for å ivareta kunder og ansatte i dette området mot støv og støy.

LES OGSÅ: 
Gulskogen gjenåpner nummer åtte av 13 stengte butikker

Fokus på trafikk, miljø og sikkerhet

På uteområdet er det lagt opp til en anleggsvei på baksiden av senteret med utkjøring fra Sif-gata til Professor Smiths allé, som vil ivareta mye av anleggstrafikken. Dette vil øke sikkerheten samt avhjelpe for kødannelse i Baker Thons Allé. Det er tilrettelagt for nye rømningsveier og alle evakueringsplaner er ivaretatt.

– Vi vil i samarbeid med entreprenøren ha fokus på sikkerheten og tilrettelegge utbedringen på best mulig miljømessig måte for alle våre naboer, kunder, leietakere og ansatte, forteller Lohk.

Gulskogen vil om kort tid invitere alle naboer til et møte for å informere om fremdriftsplanen for arbeidene.

10.000 kvadratmeter

Deler av første etasje på Gulskogen kjøpesenter ble stengt lørdag 24. november 2018 som følge av setningsskader. Det meste av forarbeidet for utbedring av skadene er nå gjennomført. Totalt skal 10 000 kvadratmeter rehabiliteres. Betonmast går i gang med arbeidene umiddelbart.

– Det er en stor og kompleks utbedringsjobb som skal gjennomføres, og det er derfor viktig for oss å samarbeide med en aktør som har et godt rennomme og lang erfaring med denne typen arbeider. Det skaper trygghet for at leveransen blir utført i tråd med våre forventninger. Vi har i tillegg lagt vekt på lokal tilknytning, og har vært opptatt av å sikre bærekraftige løsninger – i tråd med våre verdier, sier Elisabeth Lohk. 

Prosjektsjef Kristian Gjestemoen i Betonmast forteller at de har har lagt en plan for hvordan butikker, besøkende og naboer skal skjermes mest mulig mens de får Gulskogen tilbake i full drift.

- Vi er svært fornøyd med tildeling av kontrakten og ser frem til å få løse en så viktig oppgave for lokalmiljøet. Jobben er kompleks og vi har hatt et svært godt samarbeid med Steen & Strøm, sier Gjestemoen.

LEDER PROSJEKTET: Prosjektingeniør Jostein Myklatun, senterleder Elisabeth Lohk og prosjektleder Per Kristian Hegg fra Betonmast.

XXL bygger ny butikk

XXL måtte nedskalere konseptet sitt til et minimalt utvalg i 2. etasje da lokalene i 1. etasje ble stengt før jul. Nå skal sportskjeden åpne en ny og oppgradert butikk på hele 2.300 kvadratmeter - på ett plan.

– XXL åpner en ny flott fullsortiment XXL på ett plan her på Gulskogen med direkte adkomst til P-huset. Målsettingen er en «grand opening» i midten av juni. Jeg utrolig glad for at de har ønske om å bli på Gulskogen, og ikke minst at det innebærer at hele 60 arbeidsplasser opprettholdes. Etableringen av XXL er også viktig for Gulskogen som helhet og bidrar til at vi blir størst på sport i regionen, sier Lohk.

- Valget av entreprenør og fornyelse av kontrakt med XXL en svært attraktiv leietaker er to store steg i riktig retning, avslutter Lohk.

BYGGER NYTT:
XXL slår sammen butikkene over 2.300 kvadratmeter i 2. etasje. Her er senterleder Elisabeth Lohk og varehussjef Amund Tandberg Røraas avbildet da de ommøblerte i 2. etasje dagen etter stengingen.

LES OGSÅ: 
Utbedringsarbeidet har startet på Gulskogen Senter


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE