ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: SKATTEETATEN

Nå kommer skattelistene

Skatteoppgjøret for 221.118 i Buskerud er nå klart. Tirsdag morgen blir skattelistene tilgjengelige.


Redaksjonen

 04.11.19, kl. 13:36
 10.11.19, kl. 17:02


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: Skattelistene for inntektsåret 2018 er tilgjengelig for søk på skatteetaten.no fra klokka 07.00 tirsdag.

Søk omfatter nettotall for personer og selskap. Det blir loggført hvem som har søkt på deg i skattelistene.

Sidan oktober i fjor har det vært 1,6 millionar søk i skattelistene på skatteetaten.no, fordelt på 482 000 unike innlogginger. Det er omtrent likt med året før. Til sammenligning var det i året før loggføring av søk ble innført, 16,5 millionar søk fordelt på nær 927.000 unike innlogginger.

239 000 har vært inne og sjekket hvem som har søkt på seg, noe som er på nivå med året før.

To miliarder tilgode på skatten

167 340 lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende i Buskerud fikk tilbakebetalt skatt på til sammen 2 milliarder kroner i skatteoppgjøret i år. 

41 407 betalte restskatt på til sammen 1,3 milliarder kroner. For de som fikk skatt til gode, var snittbeløpet 12 346 kroner, mens snittbeløpet for de som fikk restskatt var 31 583 kroner.

Skatteoppgjøret for hele landet viser at lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende til sammen har betalt 514 milliarder kroner i skatt og avgift på inntekt og formue. 332 000 selskap har betalt til sammen 85 milliarder kroner i skatt (unntatt skatteinntekter fra oljenæringen).

Lurt å sjekke skattekortet

– De fleste får enten penger til gode eller restskatt. Årsaken er at de økonomiske forholdene dine ble annerledess enn det skattetrekket ble beregnet til i starten av inntektsåret. Ønsker du å unngå restskatt eller å bli trekt for mye i framtiden er det viktig at du justerer opplysningene dine ved å endre skattekortet, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal.

Endrer du skattekortet får arbeidsgiver automatisk beskjed og henter nytt skattekort.

- Skjer det større eller mindre endringer i økonomien din, bør du endre skattekortet slik at skattetrekket blir riktig. Det er enkelt å endre opplysninger om du har behov for det, sier Gjengedal.

Skulle du oppdage feil i skatteoppgjøret, kan du i de fleste tilfeller fremdeles endre det selv, slik at Skatteetaten kan rette opp opplysningene, beregne skatten på ny og sende deg et nytt skatteoppgjør.

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE