ANNONSE

FOTO: MARION K. JACOBSEN

MS Eikern-selskap slått konkurs

Nå blir turistbåten trolig solgt.


Roy Hansen

 09.03.18, kl. 14:51
 14.03.18, kl. 19:53


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Selskapet bak MS Eikern - Eiker Turisttrafikk SA er nå begjært tvangsavviklet og i realiteten konkurs. Det er nå opp til bobestyrer Jan R. Mikkelsen i Mjøndalen til å avgjøre den videre skjebnen til båten, som etter all sannsynlighet blir solgt, skriver Eikernytt.no.

Som omtalt tidligere i vinter var det stor fare for at MS Eikern ville bli nedlagt dersom det ikke kom på banen mer penger og ikke minst en ny daglig leder for selskapet Eiker Turisttrafikk SA. Ingen av delene har innfridd etter utspillet og brevet til alle aksjonærene i selskapet.

Dermed har staten grepet inn og begjært selskapet tvangsavviklet og det er altså advokat Jan R. Mikkelsen i Mjøndalen som har fått jobben med å sikre verdiene i selskapet.

LES OGSÅ:Frykter nedleggelse av MS Eikern

Ingen respons

Det var en som tok kontakt etter at Eikernytt.no brakte nyheten i februar, men etter det hørte jeg ikke noe mer. Det var derfor ikke noen vei utenom, sier tidligere daglig leder, Elisabeth Wold. Hun sa opp vervet som daglig leder i fjor da hun flyttet tilbake til Sørlandet.

Hun er opptatt av at båten nå sikres slik at det ikke oppstår skader og har gitt bobestyrer beskjed om at det må engasjeres folk til å ta seg av dette. Det er penger i boet til å betale forsikringer og sørge for vakthold, men Elisabeth regner med at båten vil bli solgt så fort som mulig.

Om båten igjen kommer i trafikk på Eikern er også et stort spørsmål. Med en så kort sesong som det er her, stiller Elisabeth Wold seg tvilende til at det noen gang kommer til å bli lønnsom drift - uten offentlig eller annen støtte av betydelig art.

Advokat Mikkelsen har ikke vært tilgjengelig for en kommentar i dag.

Avlyser årsmøte

Det planlagte årsmøtet den 19. mars er nå avlyst i samråd med bobestyrer.

- Ettersom det ikke har meldt seg noen til å ta ansvar for driften framover til nå, har det ingen hensikt i å avholde et årsmøte. Denne avgjørelsen er tatt i samråd med advokaten, sier Wold.

LES OGSÅ: «M/S Drammen» til salgs på finn.no


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE