ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Monster-snøfall i anmarsj: Halv meter snø på ett døgn

Meteorologene og veimyndighetene advarer bilistene på Østlandet mot komplett kaos i trafikken som følge av intenst snøvær og kraftig vind frem til onsdag morgen.


Alexander Jansen

 12.03.19, kl. 04:50
 13.03.19, kl. 10:38


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er sendt ut OBS-varsel for Buskerud og Østlandet som følge av vanskelige kjøreforhold fra og med tirsdag ettermiddag og frem til onsdag formiddag.

Ifølge de siste prognosene fra Meteorologisk Institutt kan det falle nærmere en halvmeter snø i drammensområdet fra snøværet starter midt på dagen tirsdag, til nedbørsperioden opphører natt til torsdag.

Det mest intense snøværet er ventet å ramme distriktet i tidsrommet 18.00 tirsdag - 06.00 onsdag, hvor det kan komme inntil 30 centimeter snø på et halvt døgn. 

Hvis varselet slår til blir det isåfall vinterens hittil kraftigste snøvær - sannsynligvis også ispedd en del vind som vil sørge for snøfokk og dårlig sikt. Kong Vinter har med andre ord ikke sluppet taket enda.

- Et lavtrykket sør for Island trekker østover og gir en brå slutt på finværet i Sør-Norge tirsdag. Det ventes mye snø, kraftige vindkast, vanskelige kjøreforhold og betydelig snøskredfare, uttaler Meteorologisk Institutt mandag.

46,3: Det er antall mm nedbør, hvilket tilsvarer centimeter i fast form, meldt for Konnerud over halvannet døgn mandag kveld.  

Kan bli underkjølt regn

Tirsdag og natt til onsdag sørger minusgrader for at all nedbøren faller som snø, men utover dagen onsdag er temperaturene ventet å stige noe. 

Det kan bety at nedbøren faller som regn i lavereliggende og kystnære strøk, mens all nedbøren trolig kommer i form av snø på høydedragene i distriktet som Konnerud og Lierskogen. 

Det som eventuelt kommer av regn kan også bli av den underkjølte sorten, hvilket blir spesielt farlig på veiene da det er ventet å fryse på utover kvelden igjen onsdag med mer snø. 

Varmere

For de som hadde pakket vekk snøskuffa på hylla og gledet seg over mer vårlige værtendenser, ser snøfallet heldigvis ut til å bli en siste krampetrekning, da plussgradene og sola returnerer inn mot helga.

Langtidsvarselet viser nemlig rikelig med varmegrader og sol, så snøen som kommer blir ikke liggende lenge.

DRM24 følger været - følg drammensdistriktet live på våre webkameraer!

LES OGSÅ: Slik blir skisprint-været


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE