ANNONSE

FORNØYD STATSRÅD: Beredskapsminister Ingvil Tybring Gjedde (FrP) heier fram brannfolka.
ALLE FOTO: ROY HANSEN/EIKERNYTT.NO

Minister rørt over brannfolka - banket MIF-gutta i brannsport

- Jeg blir nesten rørt jeg. Det sa ministeren for samfunnssikkerhet, Ingvil Tybring Gjedde etter å ha sett den enorme innsatsen brannfolka «hennes» utviste i norgeshistoriens første Brannsport - mot spillerne på A-laget til Mjøndalen.


Roy Hansen

 15.08.19, kl. 10:44
 23.08.19, kl. 09:12


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: - Her får brannfolka virkelig vise hva de er gode for og MIF har jo ikke en sjanse mot «våre folk», sier ministeren, som er nettopp brannfolkas øverste sjef.

Hun hadde tatt turen til Mjøndalen onsdag for å overvære historiens første Brannsport-event og håper de sammen med arrangørene skal få til et norgesmesterskap allerede neste år, skriver Eikernytt.no.

AYcoOdif (1).jpeg
«HINDERLØYPE»: 
Det var rigget til Brannsport for første gang i Mjøndalen onsdag. En «hinderløype» med en rekke elementer skulle forseres i fullt brannutstyr med surstoffmaske. Noen MIF-spillere slet skikkelig med å få nok luft.

Brannfolk fra Sør-Norge

Onsdag var det brannfolk fra hele Sør-Norge som deltok. To av dem var fra Drammensregionens Brannvesen, men de hadde aldri gjort dette før og hadde heller ikke store forhåpninger til egen innsats.

Men de gjorde det overraskende bra.

André Bergersen og Eirik Sjulseth ledet lenge i konkurransen, men havnet til slutt på henholdsvis en tredjeplass og en delt femteplass.

UbiRw7qA.jpegVANSKELIG: 
Rulling av slanger og bæring av en tung dukke er dagligdags for brannfolk, men for fotballspillere er det en oppgave de ikke helt takler.

MIF yppet seg

Trener Vegard Hansen og spiller Sondre Solholm Johansen yppet til kamp gjennom en video publisert på Brannsport.no. Her lovet de å banke brannfolka i deres egen sport, men det skulle vise seg å slå totalt feil. 

Den beste MIF-spilleren, Vetle Winger Dragsnes, kom nemlig helt nede på en 12. plass.

Dermed fikk Olaf Tufte - som er en del av dette Brannsport-miljøet, helt rett. Han spådde i en video på samme nettsted at MIF måtte ta med seg isposer og suttekluter i møtet med ekte brannfolk.

Satser på flere konkurranser

Brannsport er stort i en rekke andre land og spesielt i USA. Nå er altså sporten komme til Norge, og en av initiativtakerne er Arne Madsen. Han håper de kan få dette til å bli et årlig event der brannfolk konkurrerer i kjente disipliner.

Allerede 31. august skal det gå en lignende konkurranse i Trondheim - da for Nord-Norge, og neste år er det altså planlagt et Norgesmesterskap.

DII0CeBw.jpegPISKET FRAM: Dommere passet på hele veien at oppgaven var fullført som den skulle og pisket fram utøverne - som her hvor en MIF-spiller trenger en siste oppfordring til å komme seg i mål.

Må være i god form

- Jeg er glad for at folka våre er i god form, og det er viktig med tanke på den jobben de gjør til daglig. I tillegg er dette en fin måte å vise fram yrket på. Her er det mange barn og unge som helt sikkert får noen gode forbilder, og som kan påvirke yrkesvalget deres på lang sikt, sier Ingvild Tybring Gjedde.

Hun la ikke skjul på at hun heiet på «sine» brannfolk i kampen mot MIF-spillerne. Hun håper også at det gjennom dugnad og dette private initiativet lar seg gjøre å arrangere et NM neste år.

pmx2aBSY.jpegTUNG: Å slå med en tung slegge for å flytte en tung «jerndings» er ikke lett. Her er teknikken avgjørende, og den var ikke helt på plass her.

tKpBOm-g.jpegMYE PUBLIKUM: Mange tok turen til Vassenga, hvor det var rigget til Brannsport for første gang i Norge.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE