ANNONSE

12,9 MILLIONER: Det var prisantydning for den aktuelle villaen i Bragernesåsen. Eiendomsmegler Øystein Liverud (bildet) hadde oppdraget, og kuppet selv boligen på privat visning til samme sum som en budgiver.
FOTO: SKJERMDUMP FRA VIMEO.COM / PARTNERS.NO

Eiendomsmegler kuppet luksusvilla foran egen budgiver

Finanstilsynet er koblet inn etter at en boligkjøper ble snytt for drømmehuset da megleren selv kjøpte huset han var hyret for å selge.


Alexander Jansen

 21.01.17, kl. 11:46
 28.01.17, kl. 14:15


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Boligkjøperen trodde han hadde fått tilslag på boligen. Så fant han ut at meglerkontoret som hadde salgsoppgaven kuppet salget, skriver Finansavisen lørdag.

– Enten spekulerte de i lovbrudd eller så var de sjokkerende uvitende. Jeg vet ikke hva som er verre. Forbudet mot at meglere kjøper eiendom som deres foretak har eller har hatt i oppdrag å selge er sentralt i forbrukervernet, sier advokat William Peter Nordan i advokatfirmaet Berngaard/Sandbek til Finansavisen.

Det er Nordvik & Partners Drammen som hadde salgsoppdraget på boligen, en ifølge salgsoppgaven «herskapelig sveitservilla» i Bragernesåsen som lå ute til salg for 12,9 millioner i fjor høst.

Oppført som selgere på både meglerhusets egne sider og Finn-annonsen er daglig leder Nina Widerøe og salgsleder Øystein Liverud.

Kun en budgiver

Ifølge Finansavisen var det kun en klient som hadde lagt inn bud på boligen. Vedkommende så for seg at handelen var i boks etter å ha vært i sluttforhandlinger med et bud på 11 millioner kroner. Plutselig fikk kjøperen beskjed om at selgeren hadde sagt opp salgsoppdraget med Nordvik & Partners Drammen.

- Årsaken var at meglerkontorets salgsleder, Øystein Liverud, selv hadde fattet interesse for boligen. Liverud kjøpte boligen på privat visning samme kveld – for 11 millioner kroner, det samme hans klient opprinnelig hadde budt, skriver avisen.

Budgiveren heter Kurt Rank og bor i Drammen. Han har i ettertid hyret inn advokat for å bistå seg i saken ettersom tilbakemelding uteble fra meglerhuset, etter de i e-post og etterfølgende møte skal ha innrømmet at saken ikke er korrekt håndtert i henhold til Eiendomsmeglerloven.

- I ettertid har saken trekt ut, og det har ikke skjedd noe mer annet enn at megleren selv har hyret inn advokat, forteller Rank til DRM24.

Ifølge Rank er det fortsatt opprinnelig eier som bor i huset. Fordi salget til Liverud er ulovlig, ønsker Rank å overta salget.

- Det har jeg fått beskjed om fra megleren at ikke er aktuelt. Hvorfor forstår jeg ikke, sier Rank.

Tilsynssak

Finanstilsynet bekrefter overfor Finansavisen at det er opprettet tilsynssak om meglerkontorets konsesjon, men vil ikke kommentere enkeltsaker. 

Administrerende direktør i bransjeforeningen Eiendom Norge, er imidlertid klar på at det dreier seg om en ulovlig handel.

– Dette et lovbrudd slik vi ser det, og det har vi vært tydelige på, sier Christian V. Dreyer til avisen. 

Meglerhuset: - Vi har gjort en feil

Daglig leder Nina Widerøe i Nordvik & Partners Drammen opplyser til DRM24 at det var selskapet selv som sendte inn saken til Finanstilsynet.

- Etter å ha oppdaget saken meldte vi oss selv inn. Nå er saken til behandling, og inntil vi får et svar har jeg ingen flere kommentarer, sier Widerøe til DRM24.

- Men i det at dere innrømmer å ha gjort en feil, betyr det at Liverud ikke skulle ha kjøpt huset?

- Det kan jeg ikke kommentere nå. 

- Jobber Liverud fortsatt som megler i Nordvik & Partners Drammen? 

- Ja, det gjør han, sier Widerøe.

Liverud: - Vil ikke prosedere saken i media

Øystein Liverud selv sier til DRM24 at «det er flere nyanser som ikke kommer frem» i saken, men uttaler videre at han ikke vil prosedere saken i media.

- Skulle du ha kjøpt denne eiendommen?

- Det er lettere å svare på spørsmål etter at Finanstilsynet har kommet med sin konklusjon, sier Liverud.

- Har du fortsatt planer om å flytte inn i boligen?

- Selve kjøpet er jo en privatrettslig avtale, så det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Liverud.

- Avhengig av hva Finanstilsynet lander på, kan det være aktuelt å la opprinnelig budgiver overta eiendommen dersom kjøpet må heves eller andre forhold tilsier at du ikke kan overta eiendommen?

- Her er det flere forhold som spiller inn, så det har jeg ingen kommentar til foreløpig, avslutter Liverud.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE