ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: SHUTTERSTOCK / TRYG FORSIKRING

Mann truffet av lynet - havnet på sykehus

En mann på skogstur ble torsdag formiddag truffet av lynet i Nedre Eiker. Han skal ha sluppet fra det hele med skrekken.


Alexander Jansen

 06.06.19, kl. 21:13
 18.06.19, kl. 09:09


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Det ble nok en mer dramatisk luftetur med bikkja en mannen hadde sett for seg, da han var en tur på Solbergskauen torsdag formiddag.

Under tordenværet som pågikk ble mannen truffet av et lynnedslag, men skal til alt hell ikke ha pådratt seg noen alvorlige skader eller varige mén.

Mannen skal selv ha kommet seg ned fra skogen uten noe mer dramatikk, før han ble innlagt på Drammen sykehus for sjekk. Torsdag kveld ligger vedkommende til observasjon.

DRM24 har vært i kontakt med mannen, som ikke ønsker å stå frem i avisa.

LES OGSÅ: Faren er over: Uværet har passert drammensområdet

Hadde ikke oddsene med seg

Sjansen for å bli truffet av lynet i Norge er på 0,0007 prosent. I følge Wikipedia varer et typisk lyn i ca. 1/4 sekund og består av tre til fire hovedutladninger med ca. 0,04 sekunders tidsintervall. Det typiske lynet overfører kortvarig en strøm på ca. 10 000 ampere.

Et direkte eller indirekte treff kan forårsake ubalanse i nervesystemet og kan gi brannskader. Et direkte treff av lynet fører ofte til tap av livet.

I USA dør rundt 90 personer hvert eneste år etter å ha blitt truffet av lyn, mens kun en håndfull personer har mistet livet som følge av lynnedslag i Norge siden 90-tallet. Golfspillere topper statistikken over ofre som følge av lynnedslag.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE