ANNONSE

ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Mange måtte ut og børste bilen for snø i storkontroll

Med Vegvesen-kontroller to dager på rad på Herstrøm, var fokuset vinterutrustning og snø- og isdekte kjøretøy.


Roy Hansen

 19.02.21, kl. 10:31
 28.02.21, kl. 12:10


ANNONSE
ANNONSE

 

SOLBERGELVA: Både Utrykningspolitiet og Statens Vegvesen har deltatt i kontrollene torsdag og fredag, og stort sett har det vært positive resultater, skriver Eikernytt.no.

– Det har gått rolig for seg selv om vi har kontrollert mange bilister i løpet av dagen i dag, sa kontroll-leder for Statens Vegvesen, Øivind Brinchen (bildet) om torsdagens kontroll. 

Oivind-Brinchen-Statens-Vegvesen-1024x683.jpg

Børstet på rekke og rad

Mange bilister måtte imidlertid ut av bilen og børste bilene rene for snø. Mange kjører med store mengder snø på bilen, og det er ikke lov selv om vinduene er klare.

Bilistene sto på rekke og rad med kosten før de fikk reise videre. Snø og is på bilen utgjør nemlig en slik sikkerhetsrisiko at det gis bruksforbud på bilen inntil det er fjernet.

Herstrom-7-1024x683.jpg
Brinchen berømmer rolige og forståelsesfulle bilister selv om de både fikk pålegg om børsting av snø og mangellapper. 

En bilist måtte imidlertid parkere bilen for alt som virket av lys var ett parklys. En ung mann fra Midt-fylket ble tatt uten gyldig førerkort og måtte bli hentet, etter å ha mistet lappen en uke i forveien.

Herstrom-1-1024x683.jpg

Bra dekk og lastsikring

Ifølge Vegvesenet var det god standard på dekkene på bilene som ble kontrollert, og det var bra med lastsikring på lastebilene.

To personbiler fikk bruksforbud på grunn av manglende EU-kontroll, og én hadde ikke betalt omregistreringen. Etter å ha fikset det på stedet, fikk vedkommende kjøre videre. De to andre måtte la bilen stå.

To personer ble også tatt for manglende bilbeltebruk.

Herstrom-2-1024x683.jpg


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE