ANNONSE

FIKK KRITIKK: Denne bussholdeplassen ble dårlig mottatt av pendlerne. Nå forsvinner 51-bussen fra plattform C.
FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Linje 51 bytter plattform på Bragernes torg

Brakar innrømmer å ha fått mange klager på manglende tilbud på plattform C, men nekter for at dette er grunnen til at den populære bussavgangen bytter plass.


Benedicte Haugaard

 14.03.19, kl. 10:21
 19.03.19, kl. 16:39


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I 2018 ble kollektivknutepunktet på Bragernes oppgradert for 105 millioner kroner, hvilket førte til en klagestorm mot busselskapet Brakar.

En av de største pendlergruppene, med 2,5 millioner reisende per år, følte seg nedgradert da de gikk fra å ha en stor holdeplass med tak over hodet, til å få en liten benk på fortauet uten ly for vind og vær.

Mandag 18. mars bytter linje 51 og 51N (nattbuss) plattform fra plattform C til plattform B på Bragernes torg, men årsaken til plattformbyttet skal ikke være basert på klagene Brakar har fått inn det siste halvåret.

- Det stemmer at vi har fått inn mange klager, og de dreier seg om manglende ly for vær og vind, og at pendlerne føler det er utrygt å stå på fortauet, sier salgs- og markedssjef i Brakar, Kjersti Nordgård.

Flere avganger

Holdeplassbyttet er i midlertid noe Brakar har tenkt på lenge.

- Vi har fått elektriske busser på linje 51. Disse er mindre enn de normale bussene, hvilket krever flere avganger, sier Nordgård. Det ble derfor naturlig å plassere holdeplassen på en plattform med færre avganger.

Fra 14.53 til 16.13 vil linje 51 ha 10-minuttersfrekvens fra Drammen mot Mjøndalen på hverdager. Den vil også ha 10-minuttersfrekvens fra Mjøndalen mot Drammen mellom 06.38 og 07.58 på hverdager.

Ifølge Nordgård er det kommunens ansvar å få fikset et bedre tilbud til pendlerne på holdeplass C. 

LES OGSÅ:
 Nytt kollektivknutepunkt nedgraderte stor pendlergruppe

BYTTER PLATTFORM: Tidligere gikk 51-bussene fra plattform C. Nå får pendlerne større plattoform og tak over hodet. (ILLUSTRASJON: BRAKAR)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE