ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Lier åpner opp idrett- og fritidsaktiviteter for barn og unge

Tillater mer organisert aktivitet for barn og ungdom fra og med fredag.


Redaksjonen

 19.11.20, kl. 23:16
 26.11.20, kl. 20:56


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Lier kommune åpner opp for organisert trenings-, kultur- og fritidsaktiviteter ute og inne for barn i barneskolealder og yngre, og aktiviteter utendørs for ungdom opp til 20 år, uttaler kommunen i en pressemelding torsdag kveld.

Reglene gjelder trening, og ikke kamper, turneringer eller cuper.

Lier kommune har en egen forskrift om smitteverntiltak for å forebygge koronasmitte. Da kommunestyret vedtok denne 5. november, ble det presisert at kommunedirektøren kan vurdere å åpne for aktiviteter for barn og unge fra 20. november dersom smittesituasjonen tilsier det.

Nye regler for barn og unge

Nå har kommunedirektøren gjort en ny vurdering. Fra og med fredag 20. november blir det åpnet opp for noe mer organisert trenings-, kultur- og fritidsaktiviteter for barn og unge:

  • Det er nå tillatt med organiserte trenings-, kultur- og fritidsaktiviteter både utendørs og innendørs for barn i barneskolealder og yngre, så lenge aktiviteten kan gjennomføres uten foresatte til stede.

  • Elever som tilhører en skole som er på rødt tiltaksnivå, kan ikke delta på innendørs aktiviteter. (Per nå er barneskolene i Lier på gult nivå).

  • Det er nå tillatt med utendørsaktiviteter for unge i ungdoms- og videregående skolealder og opp til 20 år.

  • Det er nå tillatt med utendørsaktiviteter for personer over 20 år når det maksimalt er 5 deltagere pluss trener/instruktør, og såfremt deltagere som ikke tilhører samme husstand kan holde 2 meters avstand til andre.

Takker liungene

Ordfører Gunn Cecilie Ringdal forklarer hvorfor det nå blir gjort endringer i reglene for organisert aktivitet for barn og unge:

- Det er viktig for barn og unge å kunne delta i organiserte aktiviteter, og vi ser at det er lite smitte mellom yngre barn. Vi har også bedre kontroll på smitteveiene, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal (bildet).

GunnCecilieRingdal (4 of 4).jpgFOTO: NILS J. MAUDAL

Ordføreren takker liungene for at de har vært så flinke til å ta vare på hverandre. 

- Vi opplever at liungene har vært flinke til å følge opp forskriften vi har kommet med. Det må vi fortsette med når vi åpner forsiktig opp igjen, sier Ringdal.

LES OGSÅ: To nye corona-dødsfall i Lier

Hvilke regler gjelder i Lier nå?

Det er også gjort noen andre justeringer i forskriften. Blant annet er det nå tillatt at treningssentre tilbyr rehabilitering og opptrening etter skade eller sykdom, når dette tilbys en-til-en.

Forskriften har også en presisering om at møtevirksomhet på arbeidsplasser skal gjennomføres digitalt så langt arbeidets art tillater det. Der digitale møter ikke lar seg gjennomføre, skal det holdes minst 2 meters avstand til andre møtedeltagere som ikke tilhører samme husstand.

LES OGSÅ: 12 nye corona-tilfeller i Lier


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE