ANNONSE

Leter fortsatt etter årsaken til hundedødsfallene: Flere nye dødstilfeller

Obduksjon av de tre første hundene har foreløpig ikke gitt svar på årsaken til dødsfallene, men Veterinærinstituttet opplyser at samtlige hadde tydelige tegn på alvorlig tarmsykdom.


Redaksjonen

 06.09.19, kl. 22:44
 15.09.19, kl. 23:07


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ifølge NRK skal 5-6 nye tilfeller være påvist natt til lørdag, og to av hundene er døde, opplyser Mattilsynet til NRK.

Mattilsynet leter fortsatt bredt etter mulige årsaker, som virus, bakterier, sopp, og parasitter, skriver de i en oppdatering fredag.

- Så langt er det ikke tegn på at dyrene har blitt forgiftet. Mattilsynet vil sammen med Veterinærinstituttet fortsette arbeidet med å kartlegge sykdomsutbruddet med informasjon fra obduksjoner, prøver fra syke hunder og innhente utdypende informasjon fra aktuelle hundeeiere. Inntil videre gjelder fortsatt Mattilsynets råd om å begrense nærkontakten mellom hunder.

Ifølge Anicura var også meldt om flere nye tilfeller fredag. Torsdag ble det meldt at et 20-talls hunder på Østlandet hadde dødd de siste dagene etter svært kort sykdomsforløp.

- Det viktigste hundeeiere kan gjøre nå, er å holde et ekstra øye med hunden. Det sier veterinær og kommunikasjonsansvarlig Sasja Rygg hos AniCura. 

Hold hunden under oppsyn

― Vi opplever fortsatt stor pågang ved våre klinikker og har et titalls pasienter til behandling med symptomene på sykdommen i dag. Hundeeiere landet over er naturligvis bekymret og det har vi stor forståelse for. Hvis du oppdager at din hund har symptomer på sykdommen må du kontakte veterinær så snart som mulig, sier Rygg.

Symptomene er blodig eller sprutende diaré, oppkast og raskt svekket allmenntilstand. Husk at litt diaré ikke er uvanlig blant hunder.

Samarbeider for å finne årsak

Mattilsynet jobber tett med Veterinærinstituttet, Veterinærhøyskolen og dyresykehus for å finne årsaken til sykdomsutbruddet. AniCura deltar aktivt i dette samarbeidet for å finne årsaken.

― Før vi får prøvesvarene må vi gjøre det vi kan for å unngå at flere hunder blir smittet og behandle de som allerede er blitt syke. Vi støtter arbeidet som gjøres med å finne årsaken, og håper som alle andre at vi snart får et svar. Inntil vi får det må alle hundeeiere ta forhåndsregler og være ekstra på vakt mot symptomer, sier hun.

AniCura har ekstra beredskap i helgen på grunn av situasjonen.

― Mattilsynet leder arbeidet med å finne årsaken til sykdommen, og vi følger naturligvis deres arbeid nøye. For oppdatert informasjon anbefaler jeg å følge tilsynets hjemmeside. Vi oppdaterer også vår hjemmeside og informerer via vår side på Facebook, sier veterinær Rygg hos AniCura.

LES OGSÅ: Frykter utbrudd av dødelig hundevirus - dødstallene stiger


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE