ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Lei av regnvær? Varsler over 25 grader og sol

Etter en rekordvarm juni-måned har juli har vært historisk kald. Men vi får en smak av sommer før vi skriver august.


Alexander Jansen

 29.07.20, kl. 15:07
 01.08.20, kl. 19:23


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det viser ferske prognoser fra Meteorologisk Institutt. 

Midt-Norge og Østlandet registrerte den varmeste juni noensinne. I Oslo ble det registrert 11 tropedager og åtte tropenetter. 
Juli derimot, har vært kald i Sør-Norge, med mye gråvær og regn. Ikke siden 1993 har vi hatt en så kald juli sør i landet, skriver NRK.

- Den høyeste temperaturen i juli ble målt på Blindern i Oslo 15. juli. Den var 23,1 grader. Det er uvanlig lavt for landsdelen, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

- Fredag blir den varmeste dagen i juli

Nå venter det imidlertid en smak av høysommer, for en kort stund. Torsdag og fredag letter skyene, og solen tar over. Torsdag vil det fortsatt være mulighet for noen regnbyger, mens fredag ser ut til å bli den fineste sommerdagen på lenge.

- Fredag blir den varmeste dagen sør i landet. Temperaturen vil komme over 25 grader flere steder. Det blir den eneste dagen i juli med så høy temperatur i Sør-Norge, sier Walløe.

Sommerværet varer imidlertid ikke lenge. Lørdag blir også en fin, varm dag med mye sol, før regnværet gjør comeback søndag. For drammensområdet viser langtidsvarselet at neste uke vil preges av temperaturer under 20 grader, og overskyet, vekslende vær.

FØLG VÆRET DIREKTE PÅ VÅRE WEBKAMERAER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE