ANNONSE

EKSOTISK MAT: Her fra Globusfestivalen i 2016.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Lanserer foodtruck-prosjektet «Globus matboks» på Strømsø

Et samarbeid mellom NAV Drammen og Globusfestivalen skal stå klart på Strømsø Torg i september. Målet er å gi flyktninger et kompetansebevis innen restaurant- og matfag.


Alexander Jansen

 10.06.21, kl. 11:00
 20.06.21, kl. 13:57


ANNONSE
ANNONSE

 

STRØMSØ: Foodtruckprosjektet ble påbegynt i 2018, ble forsinket på grunn av pandemien, men lanseres i forbindelse med høstens Globusfestival. Planen er at prosjektet skal vare i minst 12 måneder.

- Prosjektet har blitt en realitet på grunn av et unikt samarbeid på tvers av organisasjoner i Drammen. «Matboksen», som foodtrucken kommer til å hete på folkemunne, er et resultat av samarbeid mellom Globusfestivalen og cafégründer Solveig Røine vinteren 2018, opplyser NAV Drammen i en pressemelding.

Opplæringsprogram for flyktninger

NAV Drammen ble tidlig koblet på prosjektet, og i samarbeid med Åssiden Videregående, OPUS voksenopplæring og Drammen kommune flyktningetjenesten, etableres et unikt opplæringsprogram for ti utvalgte kandidater.

Kandidatene skal jobbe i «Matboksen» i 6-12 måneder. Parallelt vil kandidatene følge et opplæringsløp knyttet opp mot programmet. De vil få tett oppfølging av faglærere for restaurant og matfag ved Åssiden VGS, NAV og kommunen.

- Etter endt praksis i «Matboksen» vil personene som har deltatt i programmet få kompetansebevis som vil gjøre dem attraktive på arbeidsmarkedet. «Matboksen» vil kunne gi et viktig springbrett inn i yrkeslivet og forhåpentligvis varig tilknytning til arbeidslivet, uttaler l
eder for integrering og inkludering i NAV Drammen, Mehmet Safak.

- Viktig for integrering og arbeidstrening

- Globus Matboks representerer i praksis NAVs verdier og viktige satsningsområder. NAV jobber ut fra et integreringsperspektiv, og NAV skal forebygge utenforskap i samfunnet. «Matboksen» vil gi kandidatene verdifull arbeidstrening, norskopplæring og en følelse av inkludering i byen de bor i, sier Safak.

Han mener kandidatene får en aktiv deltagelse i samfunnet som gir svært positive effekter for «24 timers-mennesket».

- De som er tilknyttet foodtrucken vil kunne etablere kontakter og nettverk som de tar del i også etter endt arbeidsdag. Denne type brobyggende inkludering er veldig viktig for oss som jobber i NAV, sier Safak.

- En smak av Globusfestival hele året

Louise Winness Prestgard, festivalsjef for Globusfestivalen, er glad for at festivalen har fått en så spennende avlegger.

- Globus Matboks er så utrolig mye mer enn en foodtruck! Dette er en videreføring av alt som er fint med Drammen og alt Globusfestivalen står for. Globus Matboks er basert på mangfold, inkludering, samhold, respekt, glede, eksotiske retter og et vell av kulturopplevelser, sier hun.

- Gjennom servering av nydelig mat og månedlige kulturopplevelser på Strømsø torg vil det bli en smak av Globusfestivalen hele året. Jeg er så stolt av samarbeidet med NAV og hvilke muligheter vi skaper for kandidatene som nå skal få en unik sjanse til å skaffe seg en billett inn i arbeidslivet, sier hun.

435tr456tyr78iyut5r67ytr67ty7.jpgGLOBUSFESTIVALEN: Er kjent for å tilby mat fra alle verdenshjørner.

Ønsker flere samarbeidsprosjekter

NAV Drammen ønsker å være en aktør i markedet som går i dialog med flere bedrifter og organisasjoner om nye ideer og prosjekter som NAVs kandidater kan være en del av. 

- Vi føler at Globus Matboks er et prosjekt som vil komme til å vokse i omfang og betydning, og NAV Drammen håper at flere bedrifter vil ta kontakt med oss når man ser hvordan det er mulig å etablere gode, viktige samarbeidsprosjekter, sier Safak.

LES OGSÅ: Flytter Globusfestivalen hit: – Blir en nedskalert utgave


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE