ANNONSE

AKEVITT MED HISTORISK SUS: Marius Egge i fatlagringskjelleren på Egge Gård.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Lager akevitt av tungtvann

Inspirert av tungtvannsaksjonen som i 1943 satte tyskerne ut av stand til å utvikle atombomben i tide til å vinne andre verdenskrig.


Alexander Jansen

 05.01.19, kl. 17:27
 17.01.19, kl. 18:49


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Egge Gård har fra før en solid portefølje akevitter, og kommer med en oppsiktsvekkende nylansering på Vinmonopolet 11. januar: Egge Gård Tungtvannsakevitt.

- Resepturen inneholder foruten de mer vanlige akevittingrediensene en mikroskopisk mengde tungtvann for å sette prikken over i´en, skriver Norske Akevitters venner.

Som et ekstra historisk sus blir de første 1943 flaskene nummererte.

Akevitten er forøvrig er tilsatt spansk sitron og dill fra sine nærmeste naboer; Elvehøy og Snarum Gartnerier. Vannet er hentet fra Øksenebekken, som har et høyt innhold av mineraler og salter som demper alkoholpreget og gir en frisk ettersmak. 

Tungvannsakevitten skal «smake tydelig av karve, sitron og med en mild og balansert dillavslutning».

Ifølge sjefen sjøl, Marius Egge, skal akevitten falle i smak hos de fleste, og anbefaler den spesielt til fisk og skalldyr.

- Rundt 80% av akevittsalget foregår i tiden frem mot jul, hvor vi selger rundt 20.000 flasker fordelt på fire slag, fortalte Marius Egge til DRM24 i 2016.

AKEVITT: Egge Gård har fra før en rekke akevittslag på polet - dette er noen av dem. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ: Liereple på 12.000 meters høyde


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE