ANNONSE

Lærer skadet i slåsskamp med elev - saken politietterforskes

Politiet har innledet etterforskning etter at en lærer ved Skotselv skole måtte til legebehandling etter å ha vært i slåsskamp med en elev ved skolen mandag.


Roy Hansen

 07.02.18, kl. 06:23
 17.02.18, kl. 22:32


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Hendelsen skjedde under åpen hall i flerbrukshallen, og det var mange elever tilstede da eleven og læreren skal ha havnet i klammeri med hverandre, skriver Eikernytt.no.

Læreren ble påført skader og måtte til legebehandling, men verken politiet eller rådmann Trude Andresen, som uttaler seg på vegne av skolen, ønsker å gå i detalj om saken ettersom det dreier seg om en mindreårig elev.

Mandag ble det sendt ut en SMS til samtlige foresatte fra 3. til 10. trinn, og det ble arrangert samtaler i noen av klassene - samtaler som fortsatte tirsdag.

Etterforskes av politiet

Fungerende lensmann i Øvre Eiker, Øystein Kvernes, opplyser at politiet har vært på skolen, og at saken vil bli etterforsket på vanlig måte. Dette til tross for at gjerningspersonen i dette tilfellet er under strafferettslig lavalder.

Kvernes bekrefter også at barnevernet er koblet inn i saken, og at det jobbes forebyggende på grunn av vedkommendes unge alder.

Ukjent skadeomfang

Rådmann Trude Andresen uttaler at det dreier seg om en alvorlig sak, men at de ennå ikke helt har det fulle og hele bildet om hva som har skjedd, eller hvorfor det skjedde.

- Vi har organisert samtaler i klassene i går og i dag, i tillegg til at alle pårørende i 3. til 10. klassetrinn er varslet om hendelsen via SMS, sier Andresen.

Rådmannen understreker viktigheten av å ivareta både eleven og læreren som var involvert på en god måte. Læreren måtte til legebehandling, men Andresen sier hun ikke kan si noe om verken skadeomfang eller om læreren er sykemeldt.

- Vi tar denne saken alvorlig og skal prøve å finne ut av hva som skjedde. Skotselv skole har opplevd en annen voldsepisode i fjor, og selv om disse ikke har noe med hverandre å gjøre er det viktig at vi går inn og ser på hva vi kan gjøre bedre, sier rådmannen.

Ønsker å bytte skole

Etter hva Eikernytt.no erfarer er imidlertid ikke alt «rosenrødt» ved skolen i Skotselv. Kilder uttaler til avisen at foreldre nå vurderer å søke flytting av barna sine, og at det er samarbeidsproblemer ved skolen.

Flere skal også ha følt usikkerhet etter voldshendelsen i fjor høst, som skjedde utenfor svømmehallen i Hokksund. Verken rådmannen eller FAU-leder gjennom fire år, Rikke Terese Urberg, kjenner seg igjen i disse beskrivelsene. FAU-lederen ønsker ikke å kommentere hendelsen mandag, da hun ikke har snakket med skoleledelsen om saken ennå, men sier på generelt grunnlag at miljøet på skolen oppfattes som godt.

- Jeg har vært FAU-leder i fire år og har ikke fått noen signaler om at unger vil bytte skole. Vi i FAU har tillit til at skolen tar tak i de sakene som måtte dukke opp, uttaler Urberg.

Fikk Benjamin-prisen

Eikernytts kilder hevder at problemene stikker dypt, og at ting ikke blir tatt tak i grunnet manglende handlekraft hos ledelsen.

Skole fikk tilbake i 2008 Benjamin-prisen, noe som av enkelte blir ansett som en sovepute for skolen og at forholdene ikke er så gode som man liker å tro.

Rådmannen 
uttaler overfor Eikernytt at det ikke er kjennskap til slike problemer ved skolen, men at mobbing og trivsel er noe som jobbes med hele tiden.

LES OGSÅ: Barneskole-elev sparket i hodet til kjevebenet knakk


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE