ANNONSE

HANG OPP LAPP: Denne lappen hang i kyllingdisken på Kiwi Gullaug mandag ettermiddag.
FOTO: LESERBILDE

Kyllingkrise i matbutikkene - Prior tomme for slaktekylling

Flere kunder opplever å komme til tomme kyllingdisker i deres lokale matbutikk, og grunnen er at Prior har gått tom for slaktekylling.


Benedicte Haugaard

 08.01.19, kl. 14:17
 17.01.19, kl. 18:49


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: - Vi har beklageligvis fått levert lite kylling denne uken. Dette skyldes at vår leverandør Prior har slitt med å få inn nok slaktekylling i oppstarten av året. Vi beklager på det sterkeste, skriver Kiwi Gullaug på en lapp i kjøttdisken.

Prior er en del av selskapet Nortura. Kommunikasjonsrådgiver i Nortura, Cornelia Henriksen, sier til DRM24 at kyllingkrisen nærmer seg en løsning.

- Vi har rett og slett hatt en uventet høy etterspørsel nå i oppstarten av januar, derfor har noen butikker opplevd at det er lite kyllingfilet. Men vi har gode rutiner og produktet vil være tilbake i butikkhyllene allerede mot slutten av uken og inn i neste.

Skylder på sunne innbyggere

Henriksen ønsker ikke å kommentere hvorfor butikkene har fått for lite kylling, selv om butikkene selv forklarer det med mangel på slaktekylling fra leverandøren. Men kommunikasjonsrådgiveren har en teori om at nordmenn ønsker å leve sunnere i januar, hvilket kan være grunnen til den store etterspørselen.

- En teori kan være at januar er en sunnhetsmåned, og at mange derfor velger kylling til middag. Hvitt kjøtt er jo noe av det sunneste kjøttet vi kan spise. Ellers er produksjonen nå klar til å ta i mot den økte etterspørselen.

Hvor mange butikker det gjelder, er hun usikker på, men det skal ifølge tips gjelde flere lokale matbutikker i drammensregionen.

LES OGSÅ: Gulating gjenåpner ølutsalget på Gulskogen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE