ANNONSE

VRAK: Slik så politibilen ut etter å ha blitt torpedert i Krødsherad i 2015. Først ble den rygget på, før det gikk front mot front.
ARKIVFOTO: OLE EDVIN TANGEN

Har torpedert fire politibiler - fradømt førerretten på livstid

En 32 år gammel mann er dømt til syv måneder i fengsel og en bot på 10.000 kroner. Han er også fradømt retten til å kjøre bil på livstid.


Roy Hansen

 22.05.17, kl. 20:32
 31.05.17, kl. 10:48

Alexander Jansen


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: Bakgrunnen for dommen er at mannen i februar rygget inn i en sivil politibil for å unnslippe forfølgelse, og stakk fra stedet.

Det er imidlertid ikke første gang mannen har torpedert politibiler. Ifølge NRK Buskerud har samme mann med hensikt krasjet inn i politibiler til sammen fire ganger.

I 2010 ble mannen dessuten dømt for drapsforsøk etter å ha beskutt en politibil som ønsket å stoppe mannen for kontroll.

Mannen har heller ikke gyldig førerkort, og er tidligere straffedømt en rekke ganger, blant annet for kjøring i påvirket tilstand. Sist så sent som 15. mars i år.

Notorisk gjenganger

Den siste dommen ble avsagt 25. april i tingretten i Hokksund, hvor Eiker-mannen var tiltalt for overtredelse av veitrafikkloven på flere punkter.

11. februar i år kjørte han bil på strekningen Vestfossen - Eidsfoss - tur-retur - i påvirket tilstand og med politiet i helene.

21. februar ble altså den sivile politibilen rygget på av mannen under en ny biljakt i Nedre Eiker, med den konsekvensen at politiet måtte avbryte. Han slapp dermed unna politiet, men ble arrestert på en hytte dagen etter. Tiltalen lød derfor også på vold eller trusler mot offentlig tjenestemann. Bilen måtte på verksted, og skadene var større enn de først så ut til.

Politiet fant dessuten en rekke dopingmidler hjemme på mannens adresse i Oslo.

 BLE RYGGET PÅ: Her er politibilen fra biljakten i Nedre Eiker i februar. FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Får aldri kjøre bil igjen

32-åringen erkjente alle forhold i retten med unntak av ett, da han hevdet å ha drukket og inntatt andre midler etter at kjøringen hadde funnet sted. Dette ble han trodd på av retten.

Retten kunne imidlertid ikke se noen formidlende omstendigheter i den nye saken, og dommen er som påstanden, nemlig syv måneder i fengsel med fradrag av 67 dager i varetekt. Han må også betale 10.000 kroner i bot.

I tillegg er han fradømt førerrett for alltid. 
Ettersom mannen ikke har arbeid er han ikke idømt saksomkostninger.

LES OGSÅ: Politibil torpedert under biljakt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE