ANNONSE

VÆPNET AKSJON: Store politistyrker sperret av området rundt jernbanestasjonen i Drammen.
FOTO: ELISABETH BOGSTAD / DRM24

To personer pågrepet etter bombeaksjonen i Drammen

En mann og en kvinne er onsdag kveld pågrepet av politiet etter granatfunnet som utløste evakueringen av togstasjonen i Drammen.


Alexander Jansen

 05.07.17, kl. 20:56
 12.07.17, kl. 17:03


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser politiet i Drammen i en pressemelding. De to ble pågrepet klokken 21.04, siktet for hendelsen på togstasjonen som førte til full evakuering og stans i togtrafikken

Mannen er i 30-årene og kvinnen er i 40-årene, og er siktet for grovt skadeverk, opplyser politiet. 

Det var tips fra publikum og overvåkingsbilder fra jernbanestasjonen, i tillegg til annen etterforskning, som ledet til pågripelsen. 

De to er foreløpig innsatt arrest i påvente av avhør. 

- Det er snakk om kjenninger av politiet hjemmehørende i drammensdistriktet, uttaler etterforskningsleder Bård Olav Fossen til DRM24.no.

- Har de innrømmet noen befatning med det som skjedde?

- Det er ikke noe vi kommenterer på det nåværende tidspunkt. De siktede vil avhøres i morgen. Men jeg vil nok si at vi har en god sak, sier Fossan. 

SKAPTE OPPSTYR: Denne granaten, eller etterligningen av en sådan, var enten gjenglemt eller plassert på denne søppelkassen, på togperrongen i Drammen.

Falsk granat

Den storstilte politiaksjonen med bombegruppa i Oslo ble utløst av en granat plassert på en søppeldunke på stasjonen, meldt inn av forbipasserende.

Etter å ha sikret gjenstanden kunne politiet fortelle at det ikke var noen ekte granat. 

- Det er snakk om en gjenstand i plastikk. Noe mer detaljer om den eller eventuelt innhold vet jeg ikke, men den vil bli undersøkt nærmere, sier operasjonsleder Christian Gulli ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.no.

DRM24.no kommer tilbake med mer

LES OGSÅ: Her sikrer bombegruppa håndgranaten på togstasjonen

Se video fra bombegruppas sikring av granaten her:


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE