ANNONSE

TikTok sentralt før og etter voldshendelse mellom ungdom

Politiet bekrefter at filmer og innlegg på den omstridte appen er en del av bildet etter at en 19-åring ble banket opp av en gjeng ungdommer på Strømsø søndag.


Tips
Oss
 975 20 675
 

Alexander Jansen

 28.09.20, kl. 14:52
 07.10.20, kl. 20:58


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 19-åringen ble angrepet av det som skal ha vært fire til seks jevnaldrende eller yngre gutter med innvandrerbakgrunn, som etterpå forsvant fra stedet før politiet ankom.

Politiet jobber nå med å kartlegge saken, avhøre vitner og å identifisere gjerningspersonene. Ifølge politiet er det imidlertid flere ting som tyder på at ikke er snakk om blind vold mot 19-åringen, som i etterkant har anmeldt forholdet.

Relasjonen mellom partene er uklar, men politiet har fått forklart fra den ene parten at innlegg eller videoer på Tiktok i forkant av hendelsen kan være en del av årsaksbildet. Det skal også ha blitt postet en del innhold på appen relatert til episoden i etterkant, som nå sirkulerer i ungdomsmiljøet.

LES OGSÅ: 
Angrepet og banket opp av ungdomsgjeng på åpen gate

- Et problem

- Vi kan ikke bekrefte at dette er årsaken til voldshendelsen, men kan bekrefte at det som skjedde har en bakgrunn og at TikTok er en del av bildet her, sier Geir Oustorp, leder for forebyggende avdeling ved drammenspolitiet til DRM24.

Oustorp mener sosiale medier generelt ofte er involvert når det kommer til ungdomskonflikter.

- Sosiale medier kan være veldig bra, men vi ser også at det er roten til mange konflikter og misforståelser. Flesteparten av sakene vi er involvert i stammer fra det, sier Oustorp.

LES OGSÅ: Mens foreldrene satt i møte med politiet banket sønnene opp en annen gutt på det groveste

- Må ikke bagatelliseres

Kommunestyrerepresentant Lavrans Kierulf (Frp) har tidligere etterlyst at politiet må bli «hardere i klypa» for å få bukt med voldsutøvelsen i ungdomsmiljøene.

- Politiet i Drammen har en lei historikk av å bagatellisere hendelser ved at det er en foranledning til det som har skjedd. Det er alltid den som begår vold som har ansvaret. Det er viktig at vi ikke mister fokuset på det og fordømmer voldsbruk. Siviliserte mennesker greier å løse ting uten å ty til vold, sier Kierulf.

- Noe må gjøres

Kierulf og Frp tok før sommeren til orde for en tiltaksplan mot voldsbølgen blant ungdom i drammensområdet. Det ble nedstemt av flertallet med henvisning til at man ønsket å se på og samordne eksisterende planer på området.

- Vi ser at dette eskalerer med nærmest daglige episioder i Drammen og Viken. Det går utover Drammens renommé når vi sliter med så store problemer som vi har. Dette er noe vi må få bukt med, noe må gjøres, sier Kierulf.

LES OGSÅ: 25 ungdommer barket sammen i gjengoppgjør i sentrum

Ikke i mål

Kierulf utfordrer posisjonen på status i forhold til planene på området, etter at politikerne bestilte en gjennomgang av planene for de tre gamle kommunene for å se om det var behov for nye og mer direkte tiltak.

- Prosessen er underveis, men det er ikke noe endelig. Vi håper å ha det klart før jul, sier hovedutvalgsleder for oppvekst og utdanning i Drammen, Catrin Janøy. 

- For oss er det viktig å jobbe forebyggende opp mot barn og ungdom, så dette er absolutt noe vi har interesse av å jobbe med. Men som så mye annet er dette under utarbeidelse, sier Janøy.

LES OGSÅ: Leserinnlegg: - Ordføreren svikter kommunens svakeste


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE