ANNONSE

Tenåring siktet for skoletrusler i Drammen

En 16 år gammel gutt ble torsdag kveld innbragt av politiet for trusler mot skolen han går på, etter å ha posert med våpen på sosiale medier.


Alexander Jansen

 19.09.19, kl. 21:09
 02.10.19, kl. 21:27


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Politiet aksjonerte mot en privatadresse på Åssiden etter tips om oppdateringen på Instagram, hvor vedkommende poserte med et våpen og teksten «don't come to school tomorrow».

- Vi fikk melding fra en foresatt av en medelev som hadde blitt skremt av oppdateringen, og rykket ut for å få kontroll på han, forteller jourhavnede jurist i Sør-Øst politidistrikt, Cecilie Svorstøl, til DRM24.

Politiet gikk til væpnet aksjon med en rekke patruljer, men fikk raskt kontroll på stedet, og det angivelige våpenet.

- Det viste seg å være en såkalt softgun, og ikke et skarpt våpen. Det ble raskt klart at gutten ikke hadde til hensikt å gjøre alvor av truslene, sier Svorstøl.

Ved 21.00-tiden var gutten ferdig etter å ha blitt avhørt av politiet på politihuset i Drammen. 

- Han har forklart at det ikke var ment som å skremme, men som en spøk. En håpløst dum guttestrek. Jeg vil tro han har lært en lekse, sier Svorstøl.

Gutten er imidlertid siktet for trusler, og vil bli anmeldt for forholdet.

- Reaksjonen er foreløpig uklar, men strafferammen for dette er fengselsstraff. En slik trussel skremmer mange og gjør at mange mennesker blir involvert, da vi er nødt for å ta det på alvor, avslutter Svorstøl til DRM24.

Barnevernet blir også varslet om forholdet da gutten er under 18 år. 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE