ANNONSE

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Politiet: «Bekkemannen» er trolig polsk statsborger

Politiet mener levningene av personen som ble funnet død i en bekk i skogen i Øvre Eiker forrige uke, er en polsk mann.


Redaksjonen

 30.08.19, kl. 11:53
 09.09.19, kl. 08:32


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: De nye opplysningene kommer frem i en pressemelding fredag formiddag. DNA-profilen fra den omkomne har ikke gitt treff i det norske DNA-registeret. Det regnes derfor som lite sannsynlig at mannen er norsk.

- Opplysninger i saken gjør at vi mener den døde mannen kan være polsk statsborger, og vi har derfor kontaktet polske myndigheter, forteller leder for etterforskning i Eiker, Øystein Kvernes.

Politiet har opplysninger om en polsk voksen mann som er observert i området i begynnelsen av desember 2018, som kan passe med personen som er funnet.

- Kripos bistår med identifiseringen av avdøde, og bistår i den forbindelse med innhenting av referanseprøve fra Polen. Før dette foreligger kan vi ikke endelige fastslå identiteten på mannen, sier Kvernes.

LES OGSÅ: Har sperret av område etter mystisk likfunn i bekk

Kjenner ikke dødsårsak

Den foreløpige obduksjonsrapporten kan verken fastslå dødsårsak eller når mannen døde, men man kan anta at mannen har vært død i flere måneder, opplyser politiet.

- Vi ber om at de som kan ha sett en mann de har reagert på i området Skotselv/Åmot fra slutten av november og begynnelsen av desember i 2018 kontakter politiet på tipstelefon 476 96 400, sier Kvernes.

LES OGSÅ: Etterlyser tips etter mistenkelig dødsfall


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE