ANNONSE

Politiet advarer mot omreisende arbeidere i drammensområdet

Politiet har de siste dagene mottatt flere henvendelser fra publikum om såkalte «travellers» i Drammensområdet som tilbyr maling og vask av tak.


Tips
Oss
 975 20 675
 

Redaksjonen

 29.06.17, kl. 09:25
 01.07.17, kl. 21:55


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: De aktuelle personene snakker engelsk, kjører britisk-registrerte biler merket som typisk håndverkerbiler, og de kjører rundt i boligområder der de tar kontakt med boligeiere og tilbyr for eksempel maling og vask av tak, opplyser politiet i Drammen i en pressemelding torsdag.

Det har vært rapportert om at det tilbys skriftlig kontrakt og har vært forevist dokumenter som angivelig viser at firmaet er registrert i foretaksregisteret og i merverdiavgiftregisteret. Noen boligeiere beskriver håndverkerne som veldig pågående, også etter at boligeier har takket nei til deres tjenester.

Politiet har sjekket opplysningene knyttet til det ene firmaet som er oppgitt i forbindelse med disse besøkene, og ved dette tilfellet var det ikke samsvar mellom det som er oppgitt i dokumentasjonen som ble forevist og det som er registrert i merverdiavgiftregisteret. Det aktuelle firmaet var registret på en utenlandsk statsborger bosatt i Stavanger.

- Politiet oppfordrer publikum til ikke å inngå avtaler med disse omreisende selgerne. Vi har erfaring fra tidligere år med samme miljø, der det var tilbud om steinlegging og asfaltering. I disse sakene viste det seg at det flere ganger oppstod konflikt om betalingen etter at arbeidet var utført, og noen oppfattet også hele situasjonen som truende. I tillegg er det grunn til å stille spørsmål ved seriøsiteten til disse selgerne, både håndverksmessig og forretningsmessig, sier leder for etterforskingsseksjonen ved Drammen politistasjon, Bård Olav Fossan.

- Vi ber derfor om at publikum avviser tilbudet de kommer med, at man noterer seg kjennetegn på bilen som benyttes, og at politiet varsles i de tilfellene man får besøk av selgerne, avslutter Fossan.

LES OGSÅ: Tyvenes sommermekka: Store verdier ligger usikret ved brygga


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE