ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Truet med å sprenge politihuset - pågrepet i væpnet aksjon

Mannen ringte først politiet og fremsatte alvorlige trusler. Da væpnet politi kom på døra hans i Mjøndalen satte han seg kraftig til motverge.


Alexander Jansen

 08.01.18, kl. 17:27
 16.01.18, kl. 06:39


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER / DRAMMEN: - Vi forsøkte å få han ut frivillig, og da vi først fikk fysisk kontakt ble det et basketak under pågripelsen, forteller operasjonsleder Andre Kråkenes ved politiet i Søndre Buskerud til DRM24.

Verken politiet eller den nå arresterte mannen skal ha pådratt seg fysiske skader i aksjonen, som ble gjennomført ved mannens bopel i Mjøndalen.

Politiet beskriver mannen i slutten av 30-årene som en god kjenning, med en historikk som gjorde det naturlig med bevæpning.

Alvorlige trusler

Bakgrunnen for aksjonen var at mannen mandag ettermiddag selv ringte politiet og fremsatte ulike trusler ved 15.50-tiden.

Blant annet skulle han ha plassert ut sprengstoff rundt politihuset i Drammen, og en bedrift i Drammen. I tillegg skulle han «ta» to navngitte personer som jobbet ved bedriften. 

- Truslene om sprengstoff var veldig uspesifikke og ikke noe vi tok veldig seriøst, men truslene mot personene tok vi veldig alvorlig. Slik vi oppfattet det var det snakk om fysisk vold, sier Kråkenes.

- Hva er skal være årsaken til at han selv ringer politiet og forhåndsvarsler om straffbare handlinger?

- Det blir bare spekulasjoner, men det har vel antagelig med oppmerksomhet å gjøre. Slik vi oppfatter det har ikke personen helt kontroll, sier Kråkenes. 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE