ANNONSE

ARKIVFOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT

Kvinne tilkjent millionerstatning - levde i uvitenhet i 28 år

På 80-tallet ble en kvinne fra Nedre Eiker skadet i en trafikkulykke. Nesten 30 år etter vanker det utbetaling - med renter.


Joakim Fjeldli

 07.07.17, kl. 18:07
 13.07.17, kl. 17:46


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: En gang på slutten av 80-tallet havnet kvinnen (37) i en trafikkulykke. Hun var da 8 år gammel.

Etter ulykken, som også krevde morens liv, ble kvinnen tilkjent en erstatningssum på 1,2 millioner kroner. Denne summen skulle ivaretas av Nedre Eiker Kommune til hun ble 18 år gammel, skriver VG som først omtalte saken.

Problemet var bare at kvinnen aldri fikk vite om pengene.

Tok ut pengene

I 1998 fylte kvinnen 18 år, og ble myndig. Planen var da at kvinnen skulle motta forsikringssummen som hun fortsatt ikke visste noe om.

Men to uker før hun ble myndig ble pengene tatt ut av hennes far, uten hennes viten. Verken kommunen eller banken reagerte på dette.

Det var ikke før i 2016 at kvinnen fikk vite om pengesummen, som egentlig var hennes. Kvinnen oppdaget ikke dette før hun måtte dokumentere skadene hun pådro seg i ulykken, ovenfor NAV.

Overformynderi

Overformynderi er en betegnelse for et kommunalt organ som har som hovedoppgaver å forvalte midlene til umyndige, og kontrollere verger og deres regnskaper. Overformynderiet har også tilsyn med verger og hjelpeverger og deres forvaltning av hjelpetrenge.

Det var ved en ren tilfeldighet da kvinnen skulle gjøre sine dokumentasjoner ovenfor NAV, at kvinnen fant ut hva overformynderi er.

Frem til kvinnen ble myndig i 1998 hadde Nedre Eiker kommune forvaltet en sum på 1.257.423 kroner på hennes veine.

– Det var helt uvirkelig. Jeg vet ikke hvordan jeg skal beskrive det en gang. Det var rett og slett et sjokk, at jeg aldri har fått noe informasjon om det, sier kvinnen til VG.

Kamp i rettssystemet

Kvinnen måtte sloss i retten mot både Nedre Eiker kommune og banken som utbetalte pengene. Ingen ville innrømme at de hadde gjort noe feil.

Etter flere avslag om erstatning gikk hun så til sak mot kommunen.

Denne uken kom dommen fra Kongsberg og Eiker tingrett – kvinnen vant over kommunen, skriver VG. Hele beløpet i tillegg til renter fra alle årene skal betales fra kommunen tilbake til henne.

Samlet blir beløpet 1.988.477 kroner. Kommunen blir også dømt til å betale sakskostnader på 182.809 kroner.

LES OGSÅ: Egge inngår gigantavtale medd Norwegian


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE