ANNONSE

Dømt til 21 års forvaring etter dobbeltdrap i Bosnia

En 47 år gammel mann bosatt i Drammen ble onsdag dømt i Drammen tingrett for et dobbeltdrap begått i Bosnia i 2014.


Redaksjonen

 27.08.20, kl. 14:10
 07.09.20, kl. 09:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/BOSNIA: Det opplyser politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag. Mannen er opprinnelig fra Bosnia, men er norsk statsborger, fembarnsfar og bosatt på Gulskogen. Ifølge VG er mannen tidligere soldat.

Bakgrunnen for dommen er drapet på to personer på en cafe i landsbyen Trnopolje i Republika Srpska, i Bosnia Hercegovina 28. juli 2014. De to skal ifølge politiet ha blitt skutt på kloss hold med kalashnikov.

Saken ble først etterforsket av bosnisk politi. Deretter ble den iretteført i lagmannsretten i Bosnia Hercegovina, hvor den nå domfelte mannen ble frikjent. Frikjennelsen ble opphevet av Høyesterett i Republika Srpska i Bosnia Hercegovina. 

Domfelte reiste tilbake til Norge før saken på nytt kunne komme behandles i Bosnia Hercegovina. Fordi mannen var norsk statsborger og ikke kunne utleveres fra Norge ble saken overtatt av norske myndigheter i mai 2018.

- Særdeles skjerpende

Etter dette har norsk politi gjennomført en omfattende etterforskning i Norge og i Bosnia Hercegovina. Etterforskningen dannet grunnlag for tiltalebeslutningen og domfellelse i Drammen tingrett, opplyser politiet.

Mannen er nå i Drammen tingrett dømt til 21 års forvaring med en minstetid på ti år for de to drapene. 

- Bakgrunnen for forvaringsdommen er at drapen er utført under særdeles skjerpende omstendigheter, og at det er flere drap. Han er også tidligere domfelt for familievold, uttaler statsadvokat Marit Formo til DRM24.

Dommen er allerede anket, da 47-åringen mener dommen er feil.

Internasjonal etterforskning

Etterforskningen er utført i samarbeid mellom Sør-Øst politidistrikt og Kripos. Etterforsking har skjedd både i Norge og utlandet. Saken har krevd utstrakt internasjonalt samarbeid, og norsk politi har blant annet hatt bistand av Eurojust. 

- Vi er fornøyd med at retten deler påtalemyndighetenes oppfatning i saken. Saken viser at Norge ikke blir en frihavn hvis man har begått alvorlig kriminalitet i utlandet, uttaler Formo.

- Norsk politi har gjennomført en meget grundig etterforskning i denne saken, uttaler Formo.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE