ANNONSE

PÅGREPET: Mennene skal ha fått tøff behandling av politiet under pågripelsen, og en av de måtte til behandling på sykehuset.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Skal ha truet 14-åring med pistol - varetektsfengslet i fire uker

De to mennene som stod bak kidnappingen av en 14 år gammel gutt i Drammen tirsdag er fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.


Alexander Jansen

 15.08.19, kl. 12:40
 27.08.19, kl. 09:34

Elisabeth Engebretsen


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det ble klart under fengslingsmøtet i Drammen tingrett torsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Varetektsfengsles etter biltyveri og barnebortføring

Truet med kniv og pistol

Den 14 år gamle gutten som ble bortført av to menn tirsdag, ble truet med både pistol og kniv, ifølge NRK.

– Han var livredd og opplevde situasjonen som truende, sier politiadvokat Kjell Are Strøm.

En av de to mennene ønsker å ta ansvar for det han har gjort, opplyser mannens forsvarer Anders Green. Den 31 år gamle mannen er også siktet for grovt ran, tyveri og kjøring i ruspåvirket tilstand.

Den andre mannen på 32 år er siktet for grov frihetsberøvelse, i tillegg til kjøring i ruspåvirket tilstand. Han nekter straffskyld.

Fikk hard medfart under pågripelsen

I en pressemelding torsdag ettermiddag opplyser politiet at en av de to mennene fikk et kutt i hode og en bruddskade i skulderen da han ble pågrepet av politiet på Tranby.

- Pågripelsen skjedde raskt, og politiet ønsket å få hurtig kontroll på personene i bilen. En av de siktede fikk dessverre noen fysiske skader under pågripelsen, og ble sett til på sykehus før han ble satt i arrest den kvelden han ble pågrepet, sier Strøm. 

_MG_1297.jpg

- Har gitt grundig beskrivelse

Mennene som begge er i 30-årene og fra Drammensdistriktet er avhørt. Den 14 år gamle gutten er også avhørt.

-  Vi har gjennomført innledende avhør av de to mennene og danner oss nå et bilde av hva som har skjedd, sier politiadvokat i Sør-Øst, Kjell Are Strøm.

- Gutten er også avhørt, og han har gitt en grundig beskrivelse som vi nå sjekker opp mot annen informasjon i saken, forteller Strøm.

Ønsker tips

Det var tirsdag ved 12-tiden at de foresatte for gutten meldte ham savnet etter at bilen han ventet i utenfor et forretningslokale i Drammen var borte.

- Vi er fortsatt i en aktiv etterforskningsfase, og bruker tid på å kartlegge hva som har skjedd fra de to mennene tok bilen med 14-åringen til pågripelsen i Lier tirsdag ettermiddag, sier Strøm.

Politiet ønsker derfor tips fra publikum i sakens anledning på telefonnummer 99 21 20 68.

- Forklaringene på hvor de har vært baserer seg på det vi foreløpig har fått vite i avhør, og vitneopplysninger. Vi trenger å verifisere en del av denne informasjonen og også ha snakke med personer som kan ha sett eller har hatt kontakt med dem underveis, sier Strøm.

LES OGSÅ: Biltyver stakk av med barn i bilen - tatt etter fem timer lang klappjakt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE