ANNONSE

SER DETTE KJENT UT? Politiet mener klærne er bedre bevart enn levningene, og ber om tips i saken.
FOTO: ÅSTED NORGE / POLITIET

Fant død person i Lier - nå etterlyser politiet tips i saken

For to måneder siden ble levningene til en liten mann funnet i et juv i Lier av en tilfeldig forbipasserende. Nå er «Åsted Norge» på saken.


Benedicte Haugaard

 25.09.18, kl. 09:59
 09.10.18, kl. 10:48


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: 26. juli år ble en død mann funnet i et juv mellom Sylling og Skaret i Lier kommune. Mannen bar preg av å ha ligget utendørs en stund, og forråtnelsesprosessen hadde kommet langt.

Mannen er sjekket opp mOT savnetmeldinger i Norge, men man finner ingen svar, verken i Norge eller internasjonalt. Hvem er han? Dette spørsmålet stilte TV2-programmet «Åsted Norge» under mandagens episode.

BAG: Denne bagen ble funnet på avdøde. Ringer «Annas Vask» noen bjeller? 

Mangelfull obduksjonsrapport

Ifølge Rune Utne Reitan i politiet ga ikke obduksjonsrapporten noen sikre svar. Det eneste de er sikre på, er at vedkommende er en liten, men voksen mann.

- Høyden er angitt til cirka 160 cm, vekt 44 kilo og skostørrelse er 38 ½, så det er ringen stor person som er funnet, skriver Reitan på Åsted Norges nettsider.

Politiet mener liket hadde ligget der i flere måneder, og kroppen var i dårlig forfatning. Politiet fant kun mannens underkjeve, og der satt det to tenner. I tillegg har han et spesielt kjennetegn - det ytterste leddet på høyre pekefinger var borte.

Skadene kan imidlertid ha kommet av et fall. Det er 34 meter ned til bunnen av juvet der mannen ble funnet.

- Klærne til mannen er bedre bevart, og kanskje kan noen bidra til å identifisere mannen ved hjelp av dem? 

Etterlyser tips

Det florerer av tips og kommentarer fra publikum på Åsted Norges nettsider, og et av forslagene er at mannen han ha vært innblandet i et gjengmiljø på grunn av det manglende fingerleddet.

Andre tror obduksjonsrapporten tar feil, og at vi snakker om et barn. Noen tror det kan være en polsk arbeider på grunn av Univern-beltet.

– Vi finner ikke ut hvem han er. Vi får ikke treff på DNA, og han er ikke meldt savnet. Han hadde skader, men de kan stamme fra et fall. I tillegg mangler han et ledd på en av fingrene. Det stammer muligens fra en amputasjon, sier pressesjef Ida Dahl Nilssen i Kripos til VG.

Vet du hvem dette kan være? Ring politiet på telefon 02800 eller Åsted Norge på 22 38 98 98.

LES OGSÅ: 
Mann funnet livløs på bakken

ØNSKER TIPS: Politiet sitter igjen med en mangelfull obduksjonsrapport, og lurer på om noen vet noe om plaggene eller mannen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE