ANNONSE

KRAFTIG REGNSKYLL: To lavtrykk treffer Norge i helgen og smelter gradvis sammen til ett.
GRAFIKK: YR.NO

Kraftig regnskyll inntar drammensdistriktet

– På Østlandet kan det komme 40 millimeter nedbør i helgen, og det blir verst rundt Oslofjorden, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss.


Benedicte Haugaard

 07.08.18, kl. 08:48
 11.08.18, kl. 08:52


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Hvis meteorologene får rett, kan den store skogbrannfaren snart være over, og brannmannskapet kan forhåpentligvis snart puste lettet ut. 

Den norske sommeren er tilbake, for til helgen er det meldt minst 18,8 mm nedbør i Drammen! 

To viktige lavtrykk

– Vi får inn to lavtrykk som vil gjøre det vått i hele Norge, sier meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Yr.no. 

Ifølge meteorologen kan det komme opptil 40 mm i distriktet vårt, og dersom vi har flaks kommer det spredt over hele helgen. Et kraftig regnskyll legger seg nemlig bare på overflaten, og bløyter ikke de tørre røttene på foretrukket måte.

– Det første lavtrykket er akkurat et slikt vi vil ha nå, som går inn i Skagerrak og gir nedbør på Sørlandet og Østlandet. Det liker vi, sier Gislefoss.

Regnværet i Drammen er forventet å starte allerede natt til fredag, og vil ifølge prognosene vare frem til søndag morgen. Natt til lørdag blir det oppholdsvær før lavtrykk nummer to kommer med minst 5,1 mm. 


Mest rundt Oslofjorden

Ifølge statsmeteorologen kommer det mest nedbør i området rundt Oslofjorden. For vårt distrikt betyr det at Svelvik og Hurum-halvøya kan oppleve et større regnskyll enn Drammen og Eiker. 

– Mengden nedbør blir ganske jevn over hele linjen, men det ser ut til at områdene rundt Oslofjorden får mest, sier Gislefoss.

Så dersom du er en av de som skal tilbringe helgen under åpen himmel på Svelvikdagene, eller gjøre som meteorologen selv, å sove i telt, er det bare å forberede seg på to våte døgn. 

LES OGSÅ: 
Forbered deg på astronomisk superlørdag 11. august


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE