ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: PRESSEBILDE/PIXABAY

Kraftig pollenspredning på Østlandet

Pollenallergi? Det har første helga i mai vært spredning av bjørkepollen på oransje nivå på Østlandet.


Alexander Jansen

 03.05.21, kl. 10:15
 12.05.21, kl. 10:13


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Mange som reagerer på bjørkepollen har trolig merket symptomene denne helga. Ifølge pollenvarselet for astma- og allergiforbindet har det nemlig vært spredning på det nest øverste nivået flere dager på rad - oransje nivå, som tilsvarer kraftig spredning.

Det er imidlertid kun bjørkepollen som gjør seg gjeldende såpass tidlig i sesongen, mens salix foreløpig har beskjeden spredning.

Slik ser en gjennomsnittlig pollenkalender ut:

rdte56uyitre5678iyutrew4567tyu.JPG

Pusterom de neste dagene

Etter flere dager med sol og kraftig spredning er det nå ventet flere dager med regnvær, overskyet vær og lavere temperaturer frem mot helga

Det stopper etter all sannsynlighet pollenspredningen betraktelig. 

I disse corona-tider kan det være lett å forveksle pollenalargi med andre luftveissymptomer. Det er imidlertid flere ting som skiller og er spesielt typiske for pollenalargi. 

Her er fem tegn:

  • Ved pollenallergi renner ofte nesen, den klør, tetner til og man nyser.

  • Øynene renner, klør, blir røde og hovner opp.

  • Man blir i økende grad munnpustere, og dermed blir ikke luften som skal ned i lungene varmet opp, fuktet og renset for blant annet pollenkorn. Dette kan utløse eller forverre astma.

  • Mange opplever at de blir trøtte, de strever med redusert konsentrasjonsevne og innlæringsevne. Dette kan gi redusert yteevne i skole, utdanning, arbeid, familie og fritidsaktiviteter.

  • Ved pollenallergi ser man som oftest fravær av feber. Allergimedisin vil hjelpe mot pollenallergi, men ikke dersom symptomene dine skyldes en forkjølelse.


LES MER OM VÆRET


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE