ANNONSE

FOTO: LIER VVA KF

Corona-krisen forstopper avløpsnettet

Corona-krisen har gitt nye og uventede konsekvenser. Avløpsanleggene opplever nå nemlig store utfordringer med økt mengde våtservietter, filler og annet søppel i avløpsvannet.


Redaksjonen

 21.03.20, kl. 12:24
 31.03.20, kl. 11:26


ANNONSE
ANNONSE

 

NORGE: I en allerede krevende situasjon er driftsstopp i kloakken utfordrende for en allerede hektisk hverdag for driftsanleggene i Godt vann Drammensregionen, opplyser nå flere kommuner.

– Det klappes velfortjent for alle hverdagsheltene som holder samfunnet i gang, og nå er det de som jobber med avløpsvannet ditt som ber om litt hjelp på veien. De hadde satt stor pris på om alle også var ekstra oppmerksomme på hva som puttes i do og oppvaskkummer i disse hjemmekontor-dager, sier leder av driftsavdelingen Lier vei vann og avløp KF, Hermann Schøttke.

LES OGSÅ: Innfører gratisparkering på alle kommunale gateplasser

Trussel mot infrastrukturen

– Q-tips, våtservietter, filler og annet søppel, som havner i do, er et stort problem for oss til vanlig og er den desidert største årsaken til pumpestopp. Under dagens spesielle omstendigheter så registrerer vi nå en betydelig økning av dette og annet søppel inn til pumpestasjoner og renseanlegg, forklarer Schøttke. 

Dette gir avløpsanleggene store ekstrakostnader og mye merarbeid fordi søppelet pakker seg sammen og stopper pumpene. 

DFRTYUI56765.jpg

Ber innbyggerne om hjelp

– Vår jobb er å holde avløpsanleggene i gang og sørge for sikker håndtering av avløpsvannet, og så må kommunens innbyggere sørge for å kaste søppel i søppelbøtta og fett og matrester i organisk avfall. 

– Sammen skal vi løse også denne utfordringen. For budskapet er enkelt: Bæsj, tiss og dopapir er alt som skal i do, sier leder av driftsavdelingen i Lier vei vann og avløp KF, Hermann Schøttke som for øvrig viser til nettstedet doguiden.no for mer informasjon.

LES OGSÅ: Innfører hytteforbud utenfor egen hjemkommune


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE