ANNONSE

I HELGA: Situasjonen med øl og smekkfulle uteserveringer fikk kraftige reaksjoner.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Kommuneoverlegen: - Svært bekymringfullt. Ordføreren: - Ikke en utfordring

En bekymret kommuneoverlege forteller at kommunen har sporet corona-smitte til byens restauranter. Allikevel får byens utesteder fortsette som før. - Galskap, mener en pubgjest.


Alexander Jansen

 23.03.20, kl. 17:39
 06.04.20, kl. 16:20


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det later dermed til at kommuneoverlege og leder av smittevernrådet i Drammen, John David Johannessen, er på kollisjonskurs med ordføreren Monica Myrvold Berg som redegjorde for kommunens standpunkt om alkoholservering på pressekonferansen mandag ettermiddag.

Kommuneoverlegen utrykte overfor DRM24 lørdag sterk bekymring for folkeansamlinger ved byens serveringssteder hvor utepils og bekymringsløs sosial omgang har skapt kraftige reaksjoner.

- Det er veldig bekymringsfullt at folk ikke tar dette alvorlig, sa Johannessen og henviste til både skjenkestopp og nedstenging av steder som aktuelle virkemidler å ta i bruk. 

- Vi har nå fått tilbakemeldinger fra både politiet og andre som tilsier at ting har sklidd ut igjen de siste dagene. Det viser at det er et behov for å gjøre grep også lokalt, sa Johannessen.

LES OGSÅ: 
Kraftige reaksjoner på smekkfulle uteserveringer

Corona-smittet på restauranter

Ifølge Johannessen har kommunen etter alt å dømme sporet corona-smitte tilbake til spisesteder som fortsatt holder åpent i Drammen.

- Vi har vært borti tilfeller ved smitteoppsporing hvor vi ikke har noen annen god forklaring, sier Johannessen til DRM24.

johannenssen_45675467 (1).jpgBEKYMRET: Kommuneoverlege og leder av smittevernrådet i Drammen, John David Johannessen.

Politiet bekymret

Ordføreren henviste også til samarbeid med politiet, som følger med på situasjonen, uten at det på pressekonferansen fremkom noe som skulle tilsi at politiet hadde registrert noe negativt.

Berg sa videre at hun vært i kontakt med politiet på fredag. Det hadde også kommuneoverlegen, som lørdag uttalte til DRM24 at rapporten fra politiet «ikke var betryggende».

Flere holder åpent

Egon på Bragernes Torg opplyste til DRM24 søndag at de kom til å stenge hele restauranten som følge av hvordan situasjonen hadde utviklet seg.

Etter hva DRM24 erfarer er det imidlertid andre aktører i serveringsbransjen som fortsatt holder åpent i Drammen, og tilbyr alkoholservering. Flere lesere har den siste tiden tipset DRM24 om steder hvor det skal foregå åpenbare brudd på smittevernreglene.

LES OGSÅ: Stenger restauranten etter massiv utepils-oppstandelse

- Galskap

De stedene som fortsatt kan holde åpent, er steder som kan henvise til at de tilbyr matservering. Rene puber/barer er etter nasjonale retningslinjer pålagt stengt. Det er imidlertid noen som har holdt, eller holder åpent, som i beste fall kan anses å være i kategorien gråsone-tilfeller.

En tipser skriver til DRM24 om det han mener er «galskap» etter besøk på et av disse stedene lørdag kveld.

- Det var solgt to pizzaer og resten av vi som var der opplevde stedet som en ren pub. Etter noen halvlitere dro vi hjem og vi snakket om dette og mente det var galskap å holde oppe. De dekker seg bak at det er et serveringssted for mat, det er det ikke, uttaler vedkommende.

Bruker «direkte dialog»

Til tross for dette vil det ifølge ordføreren altså ikke bli innført lokale restriksjoner slik man har gjort i Oslo og flere andre steder.

- Vi har sett på det og snakket sammen, men ser at i Drammen er ikke dette en utfordring. Enkelte har åpent, men vi har heller valgt å gå i direkte dialog med dem det gjelder, og velge en god dialog fremfor å innføre noe felles for hele kommunen, sier Berg.

_MG_3390_453.jpgSETTER IKKE FOTEN NED: Ordfører Monica Myrvold Berg mener det ikke er en utfordring med åpne utesteder og alkoholservering i Drammen.

Leserinnlegg: - Ingen er tjent med drittkasting i serveringsbransjen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE