ANNONSE

HAVARIST: M/S Berlevåg har ligget delvis sunket ved Nøsted Brygge siden midtvinters.
FOTO: NILS J. MAUDAL

Kommunen får regninga for havarert problembåt

Eieren har stukket fra ansvaret, og dermed får skattebetalerne regninga da kommunen blir nødt for å fjernet båten.


Alexander Jansen

 02.04.21, kl. 20:19
 14.04.21, kl. 14:42


ANNONSE
ANNONSE

 

TANGEN: Båteieren, som skal ha fått en rekke varsler og utsatte frister fra kommunen, får en bot på 50.000 kroner, men denne blir trolig ikke i nærheten av kostnadene som påløper i forbindelse med heving og frakt vekk fra stedet. 

- Eier har ved flere tilfeller meldt tilbake om at det skulle gjennomføres møter for å planlegge heving, men det har ikke skjedd noe, uttaler miljørådgiver Kirsten Kleveland i Drammen kommune til dt.no som først omtalte saken.

En tilsvarende skjebne var tilfellet for en forlist fiskeskøyte på Tangenkaia så sent som i november. Begge båtene har hatt det til felles at brannvesenet har rykket ut gjentatte ganger for å legge lenser og pumpe båten for vann.

Prisen for hevingen denne gangen er anslått til det tidobbelte av boten fra kommunen, da det ikke er noen forsikring på båten. Nå er det iverksatt planer for heving så fort som mulig, for å hindre utslipp. Eieren har overfor avisa ikke ønket å kommentere saken.

DRM24webBergvågBåtSynker-0063.jpg

Mange vanskelige båt-skjebner

Historien er imidlertid ikke unik. Drammen og havna har vært belemret med diverse båter og skip med utfordrende eierskap de siste årene. I fjor høst måtte seilskuta «Merlin» heves etter forlis ved kaikanten, og løftes på land.

I januar 2019 kunne drammenshistoriens mest famøse skip, «Pan Trader», omsider sette kursen ut av fjorden mot nye farvann etter å ha ligget i opplag siden 80-tallet.

I romjula 2018 kunne Drammen Havn endelig juble over å ha fått kvittet seg med oljetankeren «Ioli», som hadde vært en hodepine i over to år mens den lå forlatt ved Tangenkaia.

Sommeren 2016 gikk partybåten «Costa Ikkeno» til bunns i Drammenselva og ble liggende i ukesvis før den omsider ble hevet.

LES OGSÅ:Problembåt omsider på land etter stor redningsoperasjon


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE