ANNONSE

Kommuneansatt anmeldt for voldtekt av mindreårig i jobben

Kommunen ser svært alvorlig på en varslingssak om seksuell trakassering og anklager om voldtekt som involverer to ansatte.


Alexander Jansen

 12.02.18, kl. 18:51
 22.02.18, kl. 14:42


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Saken ble kjent mandag etter at kommunens varslingsråd i forrige uke mottok at varsel fra en anonym varsler.

Drammen kommune opplyste på en pressekonferanse mandag ettermiddag at de ser svært alvorlig på saken, som dreier seg om seksuell trakassering og voldtekt mot en av sine medarbeidere. 

Ifølge NRK er mannen varselet retter seg mot, politianmeldt for voldtekt av en mindreårig jente. Det bekrefter varslerens bistandsadvokat.

Sa opp jobben

Kommunen vil ikke gå i detalj på innholdet i varselet, men ifølge NRK skal det dreie seg om voldtekt. Mannen varselet retter seg mot, skal ha sagt opp jobben dagen før kommunen mottok varselet. Vedkommende var ansatt i virksomheten for kultur, idrett og byliv.

- For Drammen kommune er det nå svært viktig å sikre at varslerne får den hjelpen de trenger. Vi er beredt til å yte dem både nødvendig helsehjelp og juridisk bistand. Vi har spesialkompetanse i kommunen for å bistå personer som har vært utsatt for overgrep, og vi søker også bistand utenfor kommunen dersom det er nødvendig, sa kommunaldirektør Sten Petter Aamodt på pressekonferansen. 

Aamodt utelukker ikke at det kan komme flere varsler på vedkommende. 

- Det er viktig for oss at andre som eventuelt er blitt utsatt for seksuell trakassering tar kontakt via varslingsportalen som ligger på kommunens hjemmeside. Alle varsler behandles anonymt, sier Aamodt.

Avviser påstandene

Mannen som har fått anklagene mot seg, avviser overfor NRK påstandene om seksuell trakassering og voldtekt. 

- Det er viktig å understreke at et varsel ikke er det samme som en dom. Hvorvidt dette har en strafferettslig konsekvens er det andre som må avgjøre, men for Drammen kommune er det svært viktig å gjøre alt vi kan for å forebygge trakassering av enhver karakter, sier Aamodt.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE