ANNONSE

Kommunalsjef går av etter interne varsler

Anne Gjemmestad Nilsen slutter i stillingen som kommunalsjef for barnehagene i Drammen etter internt bråk.


Redaksjonen

 13.10.20, kl. 13:18
 20.10.20, kl. 17:13


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser Drammen kommune i en pressemelding. Gjemmestad Nilsen vil få andre oppgaver i Drammen kommune, men det er foreløpig ikke endelig avklart hvilke oppgaver dette blir.

Rådmann Elisabeth Enger har akseptert Gjemmestad Nilsens ønske om å fratre, men har ikke tatt endelig stilling til hva som skjer med stillingen som kommunalsjef for barnehagene.

- I første omgang har jeg bedt Thomas Larsen Sola som er kommunalsjef for skole om å ta ansvaret for barnehagene også. Det gjøre han fra og med i dag. Så er vi inne i en fase hvor lederstrukturen i kommunen vurderes, og det vil være naturlig å se en eventuell rekruttering av Gjemmestad Nilsens etterfølger som en del av denne kabalen, sier Elisabeth Enger.

- Svært krevende

Gjemmstad Nilsen uttaler at det har vært en svært krevende tid siden man etablerte den nye kommunen.

- Vi har ikke fått til et godt nok samarbeid mellom alle i kommunalsjefens ledergruppe, og det har også kommet varsler mot meg. Derfor mener jeg det er bedre om noen andre får oppgaven med å bygge den nye kulturen og utvikle barnehagene i Drammen kommune videre, sier Anne Gjemmestad Nilsen.

Varslene er undersøkt av en ekstern aktør, og det har ikke kommet fram forhold som tilsier brudd på arbeidsmiljøloven eller tariffavtalen, men undersøkelsen konkluderer samtidig med at det er arbeidsmiljømessige utfordringer.

Rådmannen uttaler at hun veldig godt fornøyd med jobben Gjemmestad Nilsen har gjort som kommunalsjef for barnehagene.

- Jeg vil takke henne for både jobben hun har gjort og samarbeidet vi har hatt, sier Enger.

LES OGSÅ: Kommunen stenger barnehage: - Flere uforsvarlige forhold


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE