ANNONSE

STORT: Slik skal anlegget bli, tett på avkjøringen fra E18 til Lierskogen.
ALLE FOTO: PRESSEBILDER

Kolonial.no bygger kjempeanlegg på Lierskogen

Dagligvareutfordreren satser tungt etter kraftig corona-vekst, og kan tilføre området 500 nye arbeidsplasser.


Redaksjonen

 14.10.20, kl. 09:29
 23.10.20, kl. 10:06


ANNONSE
ANNONSE

 

LIERSKOGEN: Sentralt plassert langs E18 ved Liertoppen bygger Kolonial.no et nytt gigant-lager for å ta unna den økte etterspørselen etter dagligvarer levert på døra.

Selskapet forventer at lageret mer enn dobler leveringskapasiteten, som med det legger opp til en kraftig økning i antall ansatte, uttaler selskapet i en pressemelding.

– Som bedriftsleder er det ingenting som føles bedre enn å bidra til å skape nye trygge, gode jobber. Spesielt gjelder dette i en tid hvor mange har følt på en ekstra usikkerhet, sier Karl Alveng Munthe-Kaas i kolonial.no.

100 arbeidsplasser - kan bli 500

I første omgang er det snakk om rundt 100 arbeidsplasser, men ved full kapasitet er det snakk om 500 arbeidsplasser. Det inkluderer både plukkere og sjåfører.

På tirsdag ble første spadetak markert med oppmøte fra blant annet Kolonial.no, Eneo Eiendom og Panelbygg. Ordfører Gunn Cecilie Ringdal var også tilstede og ønsket Kolonial.no velkommen til Lier.

Eneo6.jpg

Et bygg for fremtiden

Eneo Eiendom og Kolonial.no har samarbeidet tett for å finne de optimale løsningene, både for å oppnå effektivitet og et bærekraftig bygg med BREEAM In-Use-sertifisering. Ute er det planlagt solcelleanlegg på taket og områder med bikuber.

Inne blir det en semiautomatisk produksjonslinje med kortest mulig tid fra varene kommer inn på lager til de er pakket og klare til distribusjon ut til kundene. Ifølge daglig leder Morten Hotvedt i Eneo Eiendom har dette vært en spennende prosess.

– Vi motiveres av å jobbe med ambisiøse og krevende kunder, og i dette prosjektet har vi virkelig måttet strekke oss langt for å imøtekomme Kolonial.nos krav. Dette blir et bygg som kan levere innovative logistikkløsninger i mange år fremover, sier Morten Hotvedt, daglig leder i Eneo eiendom, som har ledet prosjektet.

try7865ui.jpgSTORE PROPORSJONER: Slik skal anlegget bli, ved avkjøringen til Tranby/Liertoppen.

Arkitektkompaniet og Panelbygg, som har totalentreprisen på oppføring av bygget, har også vært en viktig medspiller fra tidlig fase.

– Panelbygg har lang erfaring med å sette opp funksjonelle lager- og produksjonsbygg, og sammen med Eneo og Kolonial.no har vi funnet frem til smarte, kostnadseffektive og ikke minst gjennomførbare løsninger. Det har vært en god prosess, og det er givende å jobbe sammen med så fremoverlente aktører som Kolonial.no og Eneo Eiendom er, forteller Martin Schinnes, daglig leder i Panelbygg AS.

– Vi må bygge smart, tilføyer Morten Hotvedt, før han utdyper:

– Dette bygget på over 18.000 m2 er skreddersydd Kolonial.no sine lager- og produksjonsbehov. Samtidig har vi tenkt langsiktig og sørget for at bygget har en fleksibel utforming som senere kan tilpasses andre typer virksomheter og bransjer.

Enorm vekst i 2020

Coronakrisen har ført til enorm vekst for Kolonial.no, som anslår en omsetning på opp mot to milliarder kroner i 2020. Det betyr en økning på 800 millioner fra året før.

– Våre kunder har vist oss en voldsom tillit og oppslutning gjennom dette krevende året, og vi kjemper hver dag for å gi dem en enklere og bedre dagligvarehandel. Vi føler også et stort ansvar for å utfordre maktkonsentrasjonen hos dagligvare-gigantene i Norge, avslutter Munthe-Kaas.

LES MER OM NÆRINGSLIV


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE