ANNONSE

(Klikk på avspillervinduet over for å se video)
FOTO: TROND BORGEN / DRM24. VIDEO: VEGARD M. AAS

Elev (16) alvorlig skadd i knivstikking på St. Hallvard VGS

En 16 år gammel jente er på sykehus etter å ha blitt knivstukket gjentatte ganger på skolen i Lier mandag formiddag. Gjerningsmannen er siktet for forsøk på forsettlig drap.


Alexander Jansen

 04.09.17, kl. 10:10
 14.09.17, kl. 15:28


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Hendelsen skjedde i 11.00-tiden mandag. Store styrker med væpnet politi rykket ut til skolen etter meldingen kom.

- En person skal ha blitt stukket med kniv og er under behandling av helsevesenet. Politiet søker etter gjerningsmannen, opplyste operasjonssentralen ved politiet i Søndre Buskerud kort tid etter.

Omlag 20 minutter senere opplyser politiet at gjerningsmannen er pågrepet, etter først å ha løpt fra stedet. Mannen ble tatt etter sporsøk med politihund i et boligområde i nærheten, og kniven beslaglagt. 

Gjerningsmannen er mandag ettermiddag siktet for forsøk på forsettlig drap, og sitter i arrest i påvente av varetektsfengsling.

LES OGSÅ: Rektor: - En tragisk hendelse

Mange vitner til hendelsen

Etter hva DRM24 erfarer var det en 16 år gammel jente som ble knivstukket i en korridor inne i skolebygningen. Flere elever skal ha vært vitne til det som skjedde.

Foranledningen skal ha vært en konfrontasjon mellom eleven og en eldre gjerningsmannen, som skal ha en relasjon til hverandre.

- Det er ingen ting som tyder på at jenta var et tilfeldig offer, opplyser politiet.

Jenta er fraktet til sykehus med stikkskader i overkroppen og ansiktet, og politiet betegner skadene som alvorlige.


Tatt hånd om av kriseteam

- Politiet har kontroll på stedet, og er på skolen med flere patruljer. Vi avhører vitner og gjennomfører åstedsundersøkelser, opplyser operasjonssentralen videre.

Elevene på skolen skal ha fått beskjed om å holde seg innendørs etter hendelsen, og flere av de som ble involvert er nå tatt hånd om av ambulansepersonell og kommunens kriseteam.

Skolen har også gjennomført en samlingsstund i skoles aula for å informere om det som har skjedd.


TV-innspilling

Etter hva DRM24 erfarer var NRK tilstede ved naboskolen, Lier videregående skole, for å filme i forbindelse med skolevalget, når hendelsen inntraff.

St. Hallvard videregående skole skulle etter planen gjennomføre skolevalg tirsdag 5. september. Om dette blir avlyst som følge av dagens hendelse er foreløpig ikke kjent. Skolens ledelse har ikke besvart DRM24's henvendelser.

DRM24.no kommer tilbake med mer


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE