ANNONSE

KLIPPET SNORA: Ordfører Ann Sire Fjerdingstad, til høyre Vestaksen-sjef Morten Hotvedt.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Klippet snoren til nye Eiker Næringspark

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad fikk gleden av å klippe over nok en rød snor i ettermiddag da Vestaksen Eiendom foretok den offisielle åpningen av bygg A i nye Eiker Næringspark.


Roy Hansen

 30.08.17, kl. 21:55
 14.09.17, kl. 16:28


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Fem år etter den katastrofale brannen i Eiker Næringspark, kunne ordfører Ann Sire Fjerdingstad i ettermiddag foreta den offisielle innvielsen av det nye bygget på vel 8.000 kvadratmeter, skriver Eikernytt.no.

Og første leietaker er allerede på plass. Det samme er en sikker vannforsyning i tilfelle det skulle brenne igjen. Det var nemlig store problemer med å få fram nok vann til å slukke brannen i oktober 2012. Da brant hele 13.000 kvadratmeter bygg ned til grunnen.

- Det var et hardt slag for oss, men det var aldri aktuelt å gi opp, sa Svein Rust som eide næringsparken den gang.

Nå har han fått med seg solide eiere i Vestaksen Eiendom og folk som Rune Isachsen, Helge Mork og Terje Stykket. Selv eier Svein Rust 20 prosent gjennom selskapet Eiker Holding.

LES OGSÅ:Ny næringspark tar form etter storbrannen i Hokksund

- Det er et nytt kapittel i Eikers næringsliv vi åpner i dag, sa Svein Rust til de fremmøtte.

Stort oppbud

Dagens åpning trakk mange folk. Her var eiere, daglig ledelse og ikke minst ansatte som har vært med på å gjøre dette bygget på 8.000 kvm. mulig. Men mest farge på det hele satt ETC Eagles, som sammen med Hokksund Turnforening har fått leie seg inn i deler av den enorme hallen som en erstatning for Hokksundhallen. Denne brant som kjent for noen uker siden og er ikke mulig å bruke.

Svein Rust, som kjøpte eiendommen av H+H Celcom i 2002 og starter byggingen av det som ble Eiker Næringspark. Men i 2012 - da med vel 200 ansatte i en rekke bedrifter, brant nesten alt ned til grunnen. Totalt forsvant 13.000 næringslokaler og enorme verdier i løpet av natten.

Ca. 20 bedrifter var berørt av brannen, men de fleste fikk raskt midlertidige lokaler og ifølge Rust så har de klart seg gjennom en vanskelig tid, med noen unntak.

LES OGSÅ: Eiker Motorshop satser stort i nytt varehus

VOLDSOM BRANN: Slik så det ut da næringsparken brant 25. oktober 2012. (ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24)

Trenger flere arbeidsplasser

Ordfører Ann Sire Fjerdingstad var veldig fornøyd med at hun fikk være med på denne åpningen. Hun var selv og så brannen herje den aktuelle oktobernatten for fem år siden.

- Vi trenger flere lokale arbeidsplasser i og med at kommunen vokser mest i Buskerud. Vi er derfor godt fornøyd med at næringsparken kommer på plass igjen, sa hun.

Hun rettet også en spesiell takk til ledelsen av Vestaksen, som har gitt Hokksund Turnforening og ETC Eagles et sted å være etter brannen i Hokksundhallen. Nå venter kommunen og turnforeningen, som begge er eiere av hallen, på en rapport om hva som lønner seg - bygge opp eller rive hele det gamle anlegget.


Investert 102 millioner

Bygget på vel 8.000 kvm. ble påbegynt i fjor sommer og er nå ferdig til å ta imot leietakere. Så langt er det bare én leietaker i bygget til 102 mill. kroner. Det er Norsk Bokdistribusjon, som forsyner norske dagligvareforretninger med pocketbøker primært.

Ifølge daglig leder her, Erik Thorhallsson, er de så vidt kommet i gang med å fylle de 2.000 kvadratmeterne de har leid. Det er seks ansatte som har fått sin arbeidsplass her og lageret ble flyttet fra Rjukan til noe mer sentrale Hokksund. Thorhallsson ser ikke bort i fra at det kan bli flere ansatte på sikt, da det er mye som skjer i bokbransjen for tiden.Adm. dir. i Vestaksen Eiendom, Morten Hotvedt, sier de har flere potensielle leietakere på «blokka», men at ingen avtaler er gjort ennå. Han regner med at mye er gjort før jul, for de vil ikke ha tomme lokaler stående for lenge. Det er dårlig butikk.

- Vi har også et nybygg på 3.000 kvm. ute på anbud nå. I tillegg kan vi forlenge dette bygget med nye 3.000 kvm. Dette er bare begynnelsen på utbyggingen av det som blir nye Eiker Næringspark, sier Hotvedt, som berømmer kommunen og forsikringsselskapet for godt samarbeid.

De siste pengene fra forsikringsoppgjøret på totalt 80 mill. kroner kom for ikke mange ukene siden, og det var en forutsetning at alt skulle stå ferdig innen fem år fra brannen.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE