ANNONSE

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Klart for vaksinering av 16-åringer i Drammen

Spesielle grupper helt ned i 16 år prioriteres likt med aldersgruppen 65-74 år, som nå står for tur i Drammen.


Redaksjonen

 18.02.21, kl. 14:34
 25.02.21, kl. 19:05


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser Drammen kommune. Aldersgruppen med underliggende sykdommer eller tilstander med høy risiko for alvorlig forløp ved koronasmitte, strekker seg fra 16 til 64 år. 

Vaksinasjon av gruppen med sykdommer eller tilstander med høy risiko for alvorlig forløp ved koronasmitte vil bli invitert av fastlegen eller fra kommunen. Man skal altså ikke registrere seg.

– Det er fastlegene som identifiserer personer med underliggende sykdommer. Er du usikker på om fastlegen kjenner til at du har en av disse tilstandene, kan du sende elektronisk melding til fastlegen, eller ta det opp i forbindelse med legetime. Vi oppfordrer ellers til tålmodighet slik at fastlegene ikke blir nedringt. Du blir kontaktet når det er din tur, sier kommuneoverlege Ingeborg Johannessen.

Tilbys 16-åringer

For barn og unge er risiko for alvorlig forløp av covid-19 lav, selv ved kronisk underliggende sykdom. Det åpnes likevel for vaksinasjon av ungdom med høy risiko for alvorlig sykdom.

- Disse kan da tilbys BioNTech-Pfizer-vaksinen som er godkjent fra 16 år. Dette er først og fremst ungdommer som har alvorlige og komplekse nevrologiske sykdommer eller medfødte syndromer, men også sykdommer og tilstander med særlig høy risiko kan vurderes individuelt, opplyser Drammen kommune.

Personer med følgende sykdommer eller tilstander er definert som medisinske risikogrupper i aldersgruppen 18-64 år:

  • Organtransplantasjon
  • Immunsvikt
  • Hematologisk kreftsykdom siste fem år
  • Annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
  • Nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon (for eks. ALS, Downs syndrom)
  • Kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon

Vaksinering for aldersgruppen 65-74 år

Gruppen med underliggende sykdommer er i samme prioriteringsgruppe som de i alderen 65 - 74 år. Kommunen sender denne uka ut brev til om lag 10.000 innbyggere i denne aldergruppen.

Disse skal nå registrere seg for om man ønsker vaksinen eller ikke. Om brevet ikke åpnes 
digitalt i Altinn, vil det bli sendt per post noen dager senere.

- Kommunen oppfordrer innbyggerne til å åpne brevet i Altinn. Det vil sparer kommunen for både tid og ressurser, opplyser kommunen.

Tilgangen på vaksiner avgjør når vaksineringen av denne gruppen starter. Det pågår fortsatt vaksinering av de over 75 år.

LES OGSÅ:
Nå starter massevaksinering av alle over 75 år i Drammen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE