ANNONSE

ØNSKER VELKOMMEN: Øyvind Lundberg Nilsen fra Drammen Pride og Thomas Innstø, daglig leder av Rekord Bar.
FOTO: Petter Ruud-Johansen

Tollbugata blir «Pride Street»

Når Drammen Pride for første gang arrangeres helgen 16.–18. august, gjøres deler av Tollbugata om til Pride Street.


Redaksjonen

 06.08.19, kl. 20:57
 16.08.19, kl. 18:56


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: – Her skal vi ta imot hele paraden lørdag 17. august, sier medlem av Drammen Pride-komiteen, Øyvind Lundberg Nilsen.

Sammen med Rekord Bar er Drammen Pride vertskapet for Pride Street. Tollbugata omgjøres til Pride Street fra skillet ved Stømsø torg til og med Retropiken, mens Flytogpassasjen holdes åpen.

Trygg, mangfoldig og hyggelig, inngjerdet gate 

– Vi er stolte av å være vertskap for Pride Street. Vi er entusiastiske og tenker at det passer som hånd i hanske for oss og Tollbugata å være med på dette. Ekstra fint er det å være med første gang Drammen Pride arrangeres, sier Thomas Innstø, daglig leder av Rekord Bar.

– Pride Street lager vi som en trygg, mangfoldig og hyggelig, inngjerdet gate som er avstengt for trafikk. Her er alle velkommen. Folk som bryter med normer for kjønn og seksualitet, og alle venner og allierte av skeive, inviteres inn til å være med å feire kjærligheten, sier Innstø.

Pride Street byr blant annet på mat og drikke, folkefest og utømmelige mengder med kjærlighet.

Viktig påminnelse før lokalvalg

– Dette trenger vår mangfoldige og flerkulturelle by. I Drammen har vi vært flinke på byutvikling og estetikk, men vi trenger alltid å jobbe med etikk og holdninger, sier Øyvind Lundberg Nilsen, medlem av Drammen Pride-komiteen.

Pride Street er endestasjon for Drammen Pride Parade, som går fra fra byparken, gjennom Øvre Torggate til Bragernes Torg, deretter over bybrua og til Stømsø torg lørdag 17. august.

– Pride handler om være synlige og å skape trygghet for alle oss som bryter med samfunnets normer for kjønn og seksualitet (lhbtiq - se faktaboks). Festivalen vår er en viktig markering av menneskerettigheter og feiring av kjærligheten, men også en påminnelse om at arbeidet for et fritt, inkluderende og trygt samfunn må pågå hele året. Det håper jeg politikerne tar med seg nå som lokalvalget er på trappene, avslutter Lundberg Nilsen, og ønsker hele Drammen og Buskerud velkommen med på feiring av pride helgen 16.–18. august i elvebyen.

LES OGSÅ: Samarbeider om Drammens første pride-festival


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE