ANNONSE

FLYER: Arrangørene av aksjonen har hengt opp denne flyeren rundt omkring i byen.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / PRIVAT

Arrangerer «kjør sakte»-aksjon mot bomring

Midt i ettermiddagsrushet neste uke er planen å lamme sentrumstrafikken fullstendig som en demonstrasjon mot bomring-planene.


Alexander Jansen

 03.09.18, kl. 05:32
 25.09.18, kl. 21:00


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er Facebookgruppen «Folkeavstemning om Bom i Drammen» som står bak den planlagte aksjonen, og som følger i kjølvannet av tilsvarende aksjoner mot bompenger i Stavanger-området.

Aksjonen skal etter planen pågå fra klokken 16.00 til 18.00 tirsdag 11. september, og starte ved Gulskogen senter. Derfra går turen gjennom sentrumsrundkjøringene på Strømsø, til Bangeløkka og over til Brakerøya via Holmenbrua.

- I Drammen ligger vi an til å påtvinges minst 20.000 kroner i årlige bom-kostnader. Det er dørgende usosialt, urettferdig, og noe skatten bør dekke. Drammen er en kommune med sterk økonomi. Vi har hatt demonstrasjonstog. Vi har klaget. Nå må vi trappe opp! Facebook holder ikke for å stoppe dette, står det å lese på Facebook-eventen

LES OGSÅ: Slik blir det nye bomsystemet som anbefales i Buskerudbyen

Kan bli hundrevis i kø

Arrangementet ble opprettet 30. august og har foreløpig 65 som skal, og 170 interesserte. Med andre ord kan det fort resulterte i flere hundre biler i krype-modus.

Politiet i Drammen ønsker foreløpig ikke å ta stilling til hvordan de vil forholde seg til aksjonen. 

- Dette har jeg ikke hørt om engang, så det må vi ta en runde på internt først for å se hvordan vi løser det, sier ansvarlig for trafikk i Drammenspolitiet, Morten Qvist.

LES OGSÅ: Buskerudbypakke 2 formelt vedtatt - nå er det opp til Stortinget

Nyhus: - Bra med engasjement

I Drammen har aksjonistene så langt bare tatt beina fatt med opptog og paroler. Buskerudbypakke 2 med flere titalls bomstasjoner ble endelig vedtatt tidligere i år, og skal behandles av Samferdselsdepartementet før byggingen starter.

Tidligere fanebærer mot Buskerudbypakke2, Gro Nyhus, synes det er bra at engasjementet og motstanden ikke dør ut.

- Vi får jo snart håpe at de folkevalgte rundt om i landet snart forstår at bompenger ikke bør være måten og finansiere slike bypakkeinvesteringer på, sier Nyhus til DRM24.no.

Og mange i Drammen har helt klart ikke gitt opp håpet.

- I Stavanger innrømmer AP at det blir feil! Kongsberg sa nei til bom før det gikk så langt, står det videre å lese på arrangement-siden. 

LES OGSÅ:  Demonstrerte mot Buskerudby-pakkaFØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE