ANNONSE

ARKIVFOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

Tror ikke Mads Hansen vinner Spellemannsprisen

Til helgen skal musikkbransjen feire seg selv når Spellemannprisen 2018 går av stabelen. Betsson spår pris til popkometene Astrid S og Sigrid, men har ingen tro på Hansen.


Redaksjonen

 26.03.19, kl. 11:51
 28.03.19, kl. 21:41


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/OSLO: En av kategoriene det knytter seg størst prestisje til er prisen for «Årets låt» hvor Mads Hansen er nominert med låten «Sommerkroppen». Den tidligere fotballspilleren knuste alle streamingrekorder med låten da den ble lansert. 

Likevel tror spillselskapet Betsson at «Årets låt» blir en kamp mellom Sigrid Raabe og Astrid Smedplass, i alle fall om man skal stole på oddsspillerne. Det forteller markedssjef Carl-Henrik Tuwezen i en pressemelding.

- Vi satte opp oddsen for «Årets låt» så fort de nominerte var klare, og så langt er det «Strangers» og «Emotions» som oddsspillerne har soleklart størst tro på. Til sammen har de to låtene fått et stort flertall av alle spill som har kommet, forteller markedssjefen.

Begge artistene er representanter for den oppkommende generasjonen med kvinnelige popartister som oppnår stor internasjonal suksess. 

Gode tall for kvinnelige favoritter

Sigrid har blant annet blitt kåret til «Lyden av 2018» av BBC, samt opptrådd på Graham Norton Show, mens Astrid Smedplass for tiden turnerer i USA. 

På musikkstrømmeplattformen Spotify har Astrid S sin «Emotions» blitt streamet over 17 millioner ganger, mens Sigrid sin «Strangers» er blitt lyttet til over 70 millioner ganger.

- Ser man på streamingtallene virker det jo som en opplagt seier til Sigrid, men kan skal ikke undervurdere oddsspillerne teft. Dette blir nok jevnere enn hva man skulle tro. I slike konkurranser pleier spillerne å være treffsikre, sier Tuwezen i pressemeldingen.

Spådde KEiiNO som MGP-vinner

Under Melodi Grand Prix var KEiiNO med låten «Spirit in the Sky» store favoritter på oddsen før finalen, og det ble trioen som skal representere Norge i Tel Aviv. 

Tuwezen forklarer hvordan Betsson ved hjelp av oddsspillerne kunne forutse hvem som kom til å gå til topps:

- MGP er jo en popularitetskonkurranse hvor det handler om å få flest stemmer. Når vi ser hvilken sang folk satser penger på får vi et unikt innsyn i hva folket tenker.

- De fleste spiller jo på den sangen de selv synes er best og vil stemme på under finalen. Man kan si at våre oddsspillere blir som et representativt utvalg av befolkningen generelt. Vi bruker denne informasjonen til å sette oddsen. Det er dette som gjør at vi tror at «Årets låt» står mellom Astrid og Sigrid. Så langt har nesten ingen spilt på at «Sommerkroppen» blir årets låt, og det er det nok en grunn til, forteller Tuwezen.


Betssons odds for «Årets låt» under Spellemannsprisen 2018:

Astrid S – Emotions 2,50
Sigrid – Strangers 2,50
Alan Walker, Julie Bergan, K-391 – Ignite 5,00
Ina Wroldsen – Strongest 5,00
Seeb feat Dagny – Drink about 8,00
Alan Walker, AuRa, Tomine Harket – Darkside 8,00
Mads Hansen – Sommerkroppen – 8,00
Kygo feat Miguel – Remind me to forget 12,00
Ruben – Walls 15,00
Sondre Justad – Ikke som de andre 15,00

LES OGSÅ: Kan få Spellemannsprisen: - Ufortjent, sier Mads Hansen

 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE